Pluja a Granollers (Arnald Pons)
Pluja a Granollers (Arnald Pons)

Una tongada de pluja irregular

La pluja ha arribat a moltes comarques, però amb quantitats molt diferents. La baixada tèrmica s'ha notat més

RedaccióActualitzat

Aquest dissabte ha estat un dia de canvi de temps que no ha arribat igual a totes les comarques. La primera part de la jornada ens ha portat la part més calmada del canvi de temps, amb un front de núvols que ha deixat pluges més aviat modestes. Al migdia, les tempestes intenses començaven a descarregar cap al prelitoral i litoral central.

El balanç final de pluja de tot el dia va deixar fins a 46 litres per metre quadrat (o mm) a Viladrau, i de poc més de 25 o 30 mm a la Vall de Bianya, a les Guilleries o a punts del Vallès Oriental, com a valors més destacats. En el mapa adjunt també veiem com aquesta pluja no ha arribat de manera eficaç ni a ponent ni a les Terres de l'Ebre, on la majoria de precipitacions han quedat per sota dels 3 o 5 mm.

A banda de la pluja, també ha arribat la davallada de la temperatura, en la superfície i en alta muntanya, fins i tot acompanyada de la neu,  com en el cas de la Catalunya Nord. Ha nevat a uns 2.200 metres aquest migdia als Estanys de Camporrells (el Capcir) i a les muntanyes del Carlit:

Anar al contingut