Eurolliga

Un Basile estel·lar lidera l'AXA Barça per derrotar el Maccabi i forçar el tercer partit (83-74)

Hi haurà tercer partit a Tel Aviv. L'AXA Barça ha derrotat el Maccabi al Palau (83-74) amb una sensacional actuació de Gianluca Basile. L'equip de Xavi Pascual ha tret la grapa, l'agressivitat en defensa i han jugat un excel·lent matx davant d'un conjunt israelià que ha lluitat pràcticament fins al final. Casspi, amb 18 punts, i Morris, amb 16, han estat els millors dels israelians, però s'han hagut de rendir davant el festival Basile, que ha anotat 34 punts. Dijous que ve, els catalans es jugaran el pas a la Final Four.

Sense temps per pair totes les emocions viscudes en el partit de dimarts, catalans i israelians es tornaven a trobar en el segon assalt. El Palau, conscient que era el partit més important de la temporada, no ha fallat i ha omplert de gom a gom les graderies.

L'equip barcelonista ha sortit al parquet amb molta agressivitat en defensa, com a clau per derrotar al seu rival. Tots dos conjunts han vist l'anella amb facilitat en un matx calent i ple de passió. Casspi i Morris, per part del Maccabi, i Basile, amb nou punts, han estat el més actius en l'apartat anotador en un primer quart que ha finalitzat amb un ajustat 23-22. Els homes de Xavi Pascual han seguit fent gala d'una gran concentració i Kasun ha situat un parcial de 10 a 0 (31-22), que eixamplava la diferència dels catalans. Però en un tres i no res, el conjunt de Tel Aviv ha retallat distàncies, gràcies a l'encert de Morris i Bynum. S'ha arribat al descans amb un resultat de 43 a 37.

El tercer període s'ha iniciat amb la sensible baixa d'Ilyasova, el millor a Tel Aviv, que no ha pogut disputar la resta de l'enfrontament a causa d'una subluxació a la ròtula del genoll esquerre. Tot i això, un Basile increïble ha continuat sent el líder dels blaugranes davant d'un Maccabi incapaç d'aturar l'italià. De mica en mica, els israelians han anat donant-se i Zvi Sherf ha començat a asseure a la banqueta als seus pesos pesants. Amb una màxima renda de 13 punts (78-65) i amb només 5 minuts per disputar, el Barça tenia el perill d'adormir-se i fer revifar les esperances del Maccabi. Al final, el conjunt blaugrana ha sabut mantenir la intensitat fins al final i han ofert al públic, possiblement, el millor partit de la temporada.