Edifici destruït per un míssil rus, aquest divendres, a la ciutat de Dnipró (Reuters)

Ucraïna abat un bombarder rus però no evita un atac amb 8 morts, 3 d'ells menors

Vuit míssils de creuer han caigut a la regió de Dnipropetrovsk, i Zelenski torna a demanar a Occident recursos per a la defensa antiaèria del país

Redacció / AgènciesActualitzat

Continuen la guerra i els bombardejos russos a Ucraïna: aquest divendres, almenys vuit persones, tres d'elles menors, han mort a la ciutat de Dnipró per bombes que ha llançat Rússia.

El bombardeig l'han fet amb míssils de creuer llançats des de bombarders Tu-22M3 que volaven sobre el mar Negre i el mar d'Azov. Ucraïna afirma que n'ha fet caure un.

El balanç de víctimes mortals l'ha comunicat Serguei Lisak, cap de l'exèrcit a la zona, i el president del país, Volodímir Zelenski, ha tornat a reclamar als aliats occidentals reforços per a la defensa antiaèria.

Segons l'exèrcit ucraïnès, Rússia ha llançat 22 míssils de diferents tipus, i n'han pogut destruir 14, però la resta han caigut a la regió de Dnipropetrovsk, al centre del país, on han destruït infraestructures i també habitatges.

Rússia també hauria intentat atacar amb 14 drons iranians Shahed, però tots aquests sí que els haurien aconseguit destruir els ucraïnesos abans que arribessin a destí.

Un edifici d'apartaments després de l'impacte d'un míssil rus, aquest divendres, a Dnipró (REUTERS/Mykola Synelnykov)

Segons Rússia, l'avió ha caigut "per un desperfecte tècnic"

Rússia ha admès que un bombarder Tu-22M3 ha caigut en un descampat a la regió russa de Stàvropol, a 300 quilòmetres de la frontera amb Ucraïna, i ha dit que ha estat a causa d'una avaria provocada per un "desperfecte tècnic". 

La caiguda l'haurien gravat amb el mòbil diverses persones, que han penjat a les xarxes socials els vídeos, en els quals es pot veure com un avió en flames cau verticalment:

 

L'exèrcit ucraïnès diu que ha abatut l'avió

La versió que ha donat l'exèrcit ucraïnès, però, és molt diferent de la russa: l'haurien fet caure ells, i han remarcat que és la primera vegada que aconsegueixen abatre un bombarder en plena acció:

"Un dels bombarders Tu-22M3 de llarga distància que la matinada del 19 d'abril portava a terme un atac amb míssils contra Ucraïna ha estat abatut com a resultat d'una operació especial del servei d'intel·ligència militar i la força aèria."

Ho han dit en un comunicat en el qual han afegit que han fet caure l'avió amb les mateixes armes amb què al gener i al febrer van abatre altres avions russos.

Rússia fa servir els bombarders Tu-22M3 per atacar Ucraïna amb míssils des del seu propi espai aeri, en teoria lluny de l'abast de les defenses antiaèries ucraïneses.

Dnipró és la capital de la regió de Dnipropetrovsk, atacada aquest divendres, i és la tercera ciutat més gran d'Ucraïna, després de Kíiv i Khàrkiv. Està situada al centre del país, sobre el riu Dniéper i al nord de Zaporíjia.

 

 

ARXIVAT A:
UcraïnaRússia
Anar al contingut