Els tres nous consellers de la Generalitat: Forn, Ponsatí i Turull (ACN)
Els tres nous consellers de la Generalitat: Forn, Ponsatí i Turull (ACN)

Turull diu que el relleu en el govern mostra que arriba "el compte enrere definitiu"

RedaccióActualitzat

Poc menys de 12 hores després de prendre possessió, dos dels nous consellers del govern de Carles Puigdemont han parlat als micròfons d'"El suplement", de Catalunya Ràdio. Són dues de les cares més importants per a la celebració del referèndum de l'1-O: Jordi Turull, nou conseller de la Presidència, que ha d'organitzar el referèndum, i Joaquim Forn, al capdavant d'Interior, que comandarà els Mossos d'Esquadra.

Turull ha justificat els canvis en l'executiu català per la necessitat d'encarar una etapa definitiva cap a l'1 d'octubre i no per mancances dels consellers sortints. Diu que es demostra que arriba "el compte enrere definitiu":

"Ara sí que entrem en un compte enrere definitiu. A partit d'aquí i de les converses que ha tingut el president amb els membres del govern ha decidit fer aquest canvi. Hi té tot el dret i tot la legitimitat, perquè el màxim responsable n'és ell i és el que haurà de donar comptes al país de l'actuació del govern. No és un tema de fallar o no fallar."

Turull insisteix que Neus Munté, de qui s'havia especulat que podria ser candidata a la presidència de la Generalitat o a l'Ajuntament de Barcelona, està preparada per assumir aquesta responsabilitat, però justifica els canvis com una decisió del mateix president Puigdemont:

"Neus Munté està preparada per a això i per a molt més. Però en les converses, en les quals jo no he estat,  en què han parlat amb el president i amb les circumstàncies noves que hi ha i en l'etapa en què entrem, tots dos deurien compartir que calia aquest relleu o aquest pas al costat."

Per la seva banda, el nou conseller d'interior, Joaquim Forn, vol deixar de banda les possibles conseqüències negatives i les possibles represàlies de l'Estat espanyol:

"El que s'ha parlat és del que anem a construir i del que estem treballant. Un missatge en positiu i ni un missatge de tenir por. No es tracta d'això. Ho faig amb totes les conseqüències. No penso en les dificultats, que hi seran, sinó sobretot en el que podem assolir. Aquest és l'objectiu que tenen tots els consellers"

Turull ha descartat que hi hagi més canvis o moviments entre alts càrrecs del govern els pròxims dies, mentre que Joaquim Forn diu que en els pròxims dies estudiarà si hi haurà relleus o no en el seu departament.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut