"Màrtirs", "fugida endavant" i "descomposició", l'oposició sobre el canvi de govern
"Màrtirs", "fugida endavant" i "descomposició", l'oposició sobre el canvi de govern

"Màrtirs", "fugida endavant" i "descomposició", l'oposició sobre el canvi de govern

La líder de l'oposició denuncia que Puigdemont no ha triat els nous consellers pels mèrits professionals, sinó per ser favorables al referèndum

RedaccióActualitzat

La líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, ha reclamat al president Puigdemont que posi les urnes per celebrar eleccions autonòmiques. També ha denunciat que l'ANC és qui controla ara el govern i que Puigdemont ha triat els nous consellers perquè són favorables al referèndum i no pels seus mèrits professionals. La cap de l'oposició creu, a més, que aquest canvi en l'executiu anuncia el final del govern de la Generalitat:

"Veiem que són els últims moments del govern. Aquesta és la mostra de la crisi que durà a la seva fi el govern de la Generalitat".

El PSC ha manifestat la seva preocupació pel canvi en la Conselleria d'Interior. Miquel Iceta, a més, ha assegurat que l'executiu ha perdut tota la credibilitat:

"La nova crisi de govern demostra que estem en fase de descomposició política. Creiem que el govern des d'aquest punt de vista ja ha perdut tota credibilitat".

"De la crisi de govern vull destacar, i em porta a una preocupació que és la substitució del conseller d'Interior".

Des de Catalunya Sí que es Pot, el portaveu del grup parlamentari, Joan Coscubiela, veu un intent de fugida endavant de l'executiu:

"És una crisi absolutament en clau interna  de lluita de poders dins del govern provocada per la inviabilitat, la fuga endavant que ha posat en marxa el president Puigdemont".

Pel PPC, Xavier García Albiol ha ssegurat que davant "del seu cop d'Estat" les institucions espanyoles donaran la resposta adequada:

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut