Barcelona

Tura disputarà a Hereu la candidatura del PSC a l'alcaldia de Barcelona

El candidat o la candidata del PSC a Barcelona es decidirà en unes primàries. L'exconsellera i exalcaldessa de Mollet Montserrat Tura ha decidit declarar la batalla a l'actual alcalde de la capital catalana, Jordi Hereu. Tura ho anunciarà públicament aquest dijous en una roda de premsa, en què exposarà els detalls de la seva decisió. L'alcalde Jordi Hereu ha demanat respecte i ha dit que ho afronta amb serenitat, mentre que el president del grup parlamentari socialista, Joaquim Nadal, aplaudeix les primàries i subratlla que no perjudiquen Hereu. En les darreres setmanes, la direcció dels socialistes catalans ja havia donat senyals a Hereu, que l'havien convidat a abandonar la cursa per l'alcaldia de Barcelona.

Actualitzat
La diputada i exconsellera de Justícia Montserrat Tura ha decidit disputar a Jordi Hereu la candidatura del PSC per a l'alcaldia de Barcelona. Els socialistes catalans celebraran, per tant, unes primàries per decidir qui serà el cap de llista als comicis municipals, que seran el 22 de maig.

L'exalcaldessa de Mollet ha convocat una roda de premsa per aquest dijous al matí on explicarà la seva decisió després que en els darrers dies ha transcendit que estava meditant aspirar a ser la candidata del PSC a l'alcaldia de Barcelona. Aquest dimecres a la tarda, a Sant Fruitós de Bages, s'ha limitat a dir que està seguint els protocols del partit en aquest procés. Les primàries es faran la primera quinzena de febrer i podran votar-hi militants i simpatitzants.

Hereu demana respecte

Jordi Hereu ja ha reaccionat. Ha demanat respecte a la direcció del seu partit i ha recordat que ell va fer sempre costat a José Montilla en les eleccions catalanes del 28 de novembre. "Ho afronto amb molta serenitat, amb molta convicció i amb molt de respecte", ha assegurat l'alcalde de Barcelona.

En les últimes setmanes, la direcció del PSC ha pressionat l'alcalde de Barcelona perquè abandonés les seves pretensions de ser cap de llista. Abans de les festes de Nadal, el primer secretari del partit, José Montilla, li va ensenyar unes enquestes que vaticinaven una desfeta electoral i que situaven els socialistes com a tercera força política, darrere del PP. El sondeig situa l'exconsellera Tura com l'única candidata que podria plantar cara al convergent Xavier Trias.

El PSC veu positiu anar a unes primàries

El president del grup parlamentari del PSC, Joaquim Nadal, assegura que les primàries seran bones per al partit i que no perjudiquen l'actual alcalde, Jordi Hereu, que sempre ha mostrat la seva voluntat de ser el cap de llista en els comicis d'aquesta primavera. En unes declaracions a Sant Fruitós de Bages, al Món Sant Benet, on aquest dimecres a la tarda s'han reunit els diputats socialistes, Nadal ha dit que "de vegades les primàries serveixen per enfortir els candidats".

Abans que Montserrat Tura, va ser Ferran Mascarell qui va meditar disputar a Hereu la candidatura del PSC per a l'alcaldia de Barcelona, però aquesta possibilitat es va esvair quan Mascarell va decidir incorporar-se al govern d'Artur Mas com a conseller de Cultura. Després del nomenament, el PSC va dir per boca de Joaquim Nadal que veia amb bons ulls les pretensions de Mascarell per encapçalar la candidatura socialista de Barcelona.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut