Trump presentant el "Compra i contracta americà" (Reuters)
Trump presentant el "Compra i contracta americà" (Reuters)
Wisconsin

Trump firma un decret proteccionista que prioritza els treballadors i els productes del país

Aquesta nova mesura de Trump, basada en la idea d'"America First", implica la revisió dels visats als treballadors estrangers

RedaccióActualitzat

Donald Trump continua impulsant mesures proteccionistes. Ara ha signat l'ordre executiva "Buy American, Hire American", "Compra i contracta americà". Una política que pretén endurir els requisits per aconseguir alguns visats i també replantejar la capacitat d'empreses estrangeres de guanyar contractes públics als Estats Units.

L'escenari que Trump ha triat per anunciar el decret ha estat aquesta vegada una fàbrica d'eines de Kenosha, a l'estat de Wisconsin. Ha enviat un missatge a tots els votants que el novembre passat li van comprar la idea d'"America First". I allà hi ha signat la nova ordre executiva:

"Aquesta acció històrica declara que la política del nostre govern és la de promoure fermament els productes fets als Estats Units i assegurar-nos que s'estan contractant nord-americans per fer la feina. Això és "America, First", creieu-me!"

 

 

Protegir els treballadors nord-americans implica posar barreres als treballadors estrangers, i Trump posa el focus en un tipus concret de visat, l'H1B, un visat temporal que permet a treballadors estrangers accedir a feines d'alta qualificació als Estats Units. És molt habitual, per exemple, a les tecnològiques de Silicon Valley:

"El visat H-1B s'ha convertit en una loteria absolutament aleatòria.  Ara mateix, n'hi ha un abús generalitzat en el nostre sistema d'immigració que fa que els treballadors nord-americans puguin ser substituïts per treballadors de països estrangers que fan la mateixa feina per -sovint- menys diners."

La política de "Buy American, Hire American" és una política clarament proteccionista o aïllacionista. Precisament el risc que advertia tot just unes hores abans el Fons Monetari Internacional, un risc que, segons l'FMI, pot frenar la bona marxa de les previsions de creixement mundials.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut