El candidat republicà a la Casa Blanca, Donald Trump
El candidat republicà a la Casa Blanca, Donald Trump (Reuters)
Estats Units

Trump anima Rússia a piratejar els correus electrònics de Clinton

Els responsables de la campanya de Clinton critiquen els comentaris del líder republicà i asseguren que suposen "animar una potència estrangera a fer accions d'espionatge"

RedaccióActualitzat

El candidat republicà a la Casa Blanca, Donald Trump, ha animat Rússia a piratejar els correus electrònics que  la seva rival demòcrata Hillary Clinton no va entregar a les autoritats durant la investigació per haver utilitzar el correu privat per a qüestions confidencials mentre era secretària d'Estat.

"Rússia, si escoltes, espero que siguis capaç de trobar els 30.000 emails que falten."

Els responsables de la campanya de Clinton han criticat els comentaris del líder republicà i asseguren que suposen "animar una potència estrangera a fer accions d'espionatge". En el seu moment, Clinton va assegurar que els correus que no va entregar a l'FBI van ser aquells que únicament contenien informació de la seva vida personal i eren d'ús privat.

D'altra banda, Trump ha rebutjat els rumors que relacionen Rússia amb la filtarció d'uns 20.000 correus electrònics del Comitè Nacional Demòcrata que va publicar Wikileaks divendres passat. Hores abans del congrés dels demòcrates, la presidenta dels demòcrates, Debbie Wasserman, va haver de dimitir per aquests correus que revelarien la desconfiança i l'animadversió cap al candidat Bernie Sanders a les primàries. L'entorn de l'aspirant demòcrata i diversos experts va apuntar el govern rus com a eventual instigador del pirateig dels correus electrònics.

Des del Kremlin, però, han qualificat aquestes acusacions d'"absurdes" i han negat qualsevol implicació amb la filtració.

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut