Washington

Trump adverteix que té poders per indultar terceres persones o a ell mateix

Alguns mitjans apunten que la Casa Blanca estudia els límits del "perdó presidencial" i que Trump vulgui exonerar el seu cercle familiar i a ell mateix de la coneguda com a trama russa

RedaccióActualitzat

Donald Trump adverteix que el càrrec de president li dona poder absolut per indultar terceres persones i, fins i tot, a ell mateix. Aquesta afirmació l'ha fet en plena crisi per la trama russa, en què membres del seu entorn més pròxim estan sent investigats.

En el que s'ha convertit el seu mitjà de comunicació preferit, Twitter, Trump ha assegurat que té poders plens per "perdonar delictes":

 


 

Tot i que no ha precisat en quins casos, les paraules de Trump encenen la polèmica perquè s'interpreten com una possibilitat que el mandatari vulgui exonerar el seu cercle familiar i a ell mateix de la coneguda com a trama russa.

Aquesta setmana, alguns mitjans nord-americans ja apuntaven que el president havia posat a treballar el seu equip legal per analitzar els poders que té per indultar delictes federals, el que es coneix com a "perdó presidencial". Els presidents dels Estats Units tenen autoritat per perdonar tercers per crims federals, però no està clar si es poden perdonar a ells mateixos.

Tot això després que s'hagi intensificat la investigació sobre si Trump hauria conspirat amb Rússia per interferir en les eleccions passades en què es va imposar a la demòcrata Hillary Clinton.

Mentrestant, el Congrés dels Estats Units ha acordat imposar sancions a Rússia, l'Iran i Corea del Nord. Les de Moscou són precisament per les seves suposades ingerències en els comicis nord-americans i també per l'annexió de la península ucraïnesa de Crimea. El text posarà en una situació incòmoda Trump, que no és partidari d'imposar sancions al govern de Vladímir Putin.

En una jornada especialment prolífica a Twitter, Donald Trump també ha respost al "The Washington Post", que informa que el fiscal general dels Estats Units, Jeff Sessions, ha mentit reiteradament sobre la seva relació amb Rússia durant la campanya electoral. "Aquestes filtracions il·legals, com les de Comey, s'han d'aturar", diu Trump a través del seu compte.

 


 

El diari nord-americà publicava que l'ambaixador rus va explicar als seus superiors a Moscou les dues converses que va tenir amb Sessions el 2016. Aquestes converses van ser interceptades per les agències d'espionatge nord-americanes.

"The Washington Post" ha publicat que, primer, Jeff Sessions va amagar les seves trobades amb l'ambaixador rus, i després va negar que parlessin de la campanya.

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut