Ohio

Troben vives tres noies desaparegudes fa 10 anys als EUA

Les ostatges eren en una casa de Cleveland i n'han pogut escapar gràcies a l'ajuda d'un veí. Les víctimes són Michelle Knight, desapareguda l'any 2002, quan tenia 21 anys; Amanda Berry, que va ser segrestada l'any 2003, amb 16 anys, i Gina De Jesus, que va desaparèixer el 2004, amb 14 anys. Els seus segrestadors, tres germans d'entre 50 i 54 anys, ja han estat detinguts.

RedaccióActualitzat
Un triple segrest s'ha resolt, feliçment, 10 anys després. Tres noies de Cleveland, a Ohio, desaparegudes ara fa una dècada, han pogut ser alliberades dels seus segrestadors, tres germans d'entre 50 i 54 anys, que ja han estat detinguts. Les ostatges eren en una casa de Cleveland no gaire lluny d'on van desaparèixer, i n'han pogut escapar gràcies a l'ajuda d'un veí. Les víctimes són Michelle Knight, desapareguda l'any 2002, quan tenia 21 anys; Amanda Berry, que va ser segrestada l'any 2003 el dia abans de fer-ne 17, i Gina De Jesus, que va desaparèixer el 2004 amb 14 anys.

Un veins, els seus herois

Amanda Berry ha aprofitat que el segrestador propietari de la casa on estaven retingudes no hi era per demanar ajuda, i dos veïns, Charles Ramsey i Ángel Cordero, han esbotzat la porta i les ha tret. Berry ha aprofitat aleshores per trucar a la policia. Amb elles hi havia una nena, d'uns sis anys, sense que hagi transcendit més detallas.

Charles Ramsey ha explicat als mitjans que ha sentit crits; s'ha acostat a la casa i "he vist aquella noia donant cops a la porta i cridant. I li he dit: 'Què et passa, et puc ajudar?' I m'ha respost: 'Em van segrestar fa molt de temps i vull marxar d'aquí ara mateix'", ha assegurat. El veí també ha confirmat que la noia s'ha identificat com a Amanda Berry.

"He estat desapareguda durant 10 anys"

En una colpidora trucada al telèfon d'emergències 911, que ha quedat enregistrada, la noia ha cridat: "Ajudin-me. Sóc Amanda Berry. Vaig ser segrestada i he estat desapareguda durant 10 anys i sóc aquí. Ara sóc lliure".

Detingut en un McDonald's

Les autoritats han detingut el propietari de la casa en un McDonald's pròxim com a sospitós del segrest. Es tracta d'Ariel Castro, de 52 anys i conductor d'autobús escolar. Més tard han detingut els seus germans Pedro i Oneil Castro, de 50 i 54 anys. En els pròxims dies s'espera que es presentin càrrecs contra ells.

El subcap policial de Cleveland, Ed Tomba, per la seva banda, s'ha limitat a assegurar que els detinguts són tres germans i que un vivia a la casa. L'oncle dels tres detinguts ha explicat que la família Castro i la d'una de les víctimes s'havien criat juntes al mateix barri.

Les noies han estat traslladades a un hospital, però sembla que es troben en bon estat de salut. Ara la policia i l'FBI esperen que els donin l'alta per poder interrogar-les. Segons la CNN, Amanda Berry hauria donat a llum la nena durant el seu captiveri.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut