Imatge del video del "Nen Jesus" segrestat
Imatge del video del Nen Jesus segrestat (Foto: EFE)
Santiago de Compostel·la

Troben en un caixer automàtic el Nen Jesús "segrestat" del pessebre de Santiago

El col·lectiu "Fartas" va fer desaparéixer la figura del pessebre de la plaça de l'Obradoiro el dia de Nadal. El grup diu que volia fer-li compartir el destí de la gent que, a causa de la crisi, s'ha quedat sense casa i passa el Nadal al carrer.

RedaccióActualitzat
La figura del Nen Jesús que aquest dimarts dia de Nadal va desaparèixer del pessebre de la plaça de l'Obradoiro, a Santiago de Compostel·la, ha estat trobada en un caixer automàtic de la ciutat. Un grup que s'anomena col·lectiu Fartas va "segrestar" la figura i va penjar un video a internet, on una veu distorsionada n'explica el perquè. Asseguraven que "no és un acte vandàlic", sinó de "propaganda". "Deixem incomplet el pessebre de l'Obradoiro perquè aquest Nadal per a moltes famílies també serà incomplet: sense casa, sense feina, sense diners i sense polítics que els representin", indica la veu.




El grup ha deixat la figura del Nen Jesús en un caixer automàtic de Santiago durant tota la nit i, a través d'un comunicat, ha explicat que volien fer-li compartir el destí de la gent que, a causa de la crisi, s'ha quedat sense casa i passa el Nadal al carrer.

En el vídeo, els autors insisteixen que la seva acció pretén "cridar l'atenció" sobre la situació de "moltes famílies" de la ciutat, ja que "les retallades, la desocupació, els desnonaments i altres conseqüències de la crisi afecten cada vegada més persones". A més, acusen a les autoritats de voler fer pagar "als de baix els plats trencats", mentre "construeixen grans edificis buits, centres comercials que agredeixen el comerç local o legislen a benefici de la banca i les grans fortunes".
Anar al contingut