Begudes fredes a Starbucks (Reuters)
Begudes fredes a Starbucks (Reuters)
Regne Unit

Troben bacteris fecals al gel de begudes de Starbucks, Costa Coffee i Caffè Nero

Una investigació de la BBC assegura haver trobat diverses quantitats "preocupants" de coliformes fecals a les begudes amb gel d'aquests establiments

RedaccióActualitzat

Una investigació de la BBC ha trobat bacteris de femta al gel de tres de les cadenes de cafè més grans del Regne Unit: Starbucks, Costa Coffee i Caffè Nero.

La investigació ha trobat que set de cada deu mostres de gel de Costa Coffee estaven contaminades amb bacteris que es troben als excrements. Tant en Starbucks com en Caffè Nero, tres de cada deu mostres provades contenien els bacteris coneguts com a coliformes fecals.

L'expert convidat per la BBC, Tony Lewis, membre de l'Institut de Salut Ambiental, ha explicat que els nivells trobats eren "preocupants", ja que no n'hi hauria d'haver:

"No haurien d'estar presents en cap nivell, tant és el nombre significatiu que s'hi hagi trobat."

Lewis assegura que "La llei és clara: les empreses alimentàries són les principals responsables de garantir que els aliments que preparen i venen són segurs. Totes les empreses alimentàries haurien de tenir els procediments correctes perquè compleixin els estàndards necessaris per garantir que aquest tipus de coses no passom", i qualifica els fets de molt greus:

"Els locals on es van prendre mostres com a part de la investigació de la BBC sembla que no estan garantint les normes de seguretat alimentària pel que fa als sistemes de gestió. Això és molt greu i requereix atenció immediata."

Lewis també explica que els resultats provenen de mostres petites i que els resultats no han de ser els mateixos a tot arreu.

Reclamen cinc milions de dòlars a Starbucks per posar massa gel a les begudes

Les cadenes responen

La BBC ha publicat les respostes de les tres cadenes als resultats de la investigació.

Costa Coffee ha explicat que havia actualitzat les seves pautes de manipulació de gel i estava en procés d'introduir nous equips d'emmagatzematge de gel.

Starbucks ha assegurat que estan fent la seva pròpia investigació sobre les reclamacions. Un portaveu de la cadena ha afirmat que es prenen la higiene "molt seriosament".

De la mateixa manera, un portaveu de Caffè Nero ha dit que estava en curs "una investigació exhaustiva", i que la cadena prendria "accions apropiades".

La investigació l'ha fet el programa de consum Watchdog, que donarà més detalls en el programa d'aquest dimecres al vespre.

Anar al contingut