Madrid

Tretze municipis aspiren a allotjar el cementiri nuclear

Tretze municipis de tot l'Estat aspiren a allotjar el cementeri de residus nuclears. El Ministeri d'Indústria ha publicat la llista oficial definitiva dels municipis candidats, que ha permès incorporar més pobles a la llista ja coneguda. Són Campo de San Pedro i Santiuste de San Juan Bautista, a Segòvia, i Lomas de Campos, a Palència. Entre la resta d'aspirants hi ha la candidatura catalana d'Ascó i la de Zarra, al País Valencià, hi pobles de Castella Lleó, Castella-la Manxa i Extremadura.

Actualitzat
A banda d'Ascó, a la Ribera d'Ebre, i Zarra, a la Vall d'Aiora, a l'interior de la demarcació de València, hi ha onze municipis més que s'han ofert per acollir el cementiri nuclear. Són Santervás de Campos i Melgar de Arriba, tot dos a Valladolid; Yebra, a Guadalajara; Villar de Cañas, a Conca; Torrubia de Soria; Villar del Pozo, a Ciudad Real; Congosto de Valdavia i Lomás de Campos, a Palència; Campo de San Pedro i Santiuste de San Juan Bautista, a Segòvia i Albalá, a Càceres.

Precisament, l'alcalde d'aquest poble extremeny ha dimitit aquest dimecres després que el ple del seu Ajuntament ha aprovat la candidatura en contra de la seva voluntat.

A través d'una nota oficial, el Ministeri d'Indústria ha destacat que les tretze candidadutes rebudes demostren el gran interès que ha despertat el Magatzem Temporal de Residus nuclears. A més, el Ministreri agraeix la disposició i el desenvolupament transparent i democràtic amb el qual s'ha dut a terme el procés als ajuntaments que s'han presentat.

A partir d'ara, una comissió interministerial analitzarà les candidatures rebudes i publicarà en els pròxims dies una llista amb el nom de les poblacions admeses i les que n'han estat provisionalment excloses.
NOTÍCIES RELACIONADES
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut