Concentrats davant l'Audiència de Barcelona contra els processats.
Uns 50 manifestants s'han concentrat davant l'Audiència de Barcelona amb pancartes contra els acusats.
Barcelona

Tres dels presos amotinats a Quatre Camins assenyalen el subdirector mèdic com un dels seus agressors

Un dels presos amotinats ha relatat durant el judici que el llavors subdirector mèdic el va agafar dels pèls, va preguntar a la resta de treballadors si era ell i va començar a pegar-li cridant "Ara veuràs, cabró, ara veuràs!".

RedaccióActualitzat
Tres dels presos amotinats a Quatre Camins l'any 2004 han acusat l'aleshores subdirector mèdic de la presó, Xavier M.R., d'agredir-los i donar-los cops amb una porra hores després de la revolta. Els presos l'han identificat i l'han assenyalat dins de la sala de vistes a l'Audiència de Barcelona on es jutja l'agressió als presos com a represàlia pel motí que van protagonitzar el 30 d'abril del 2004.

Aquest dimarts han declarat com a testimonis en el judici quatre presos, tots ells condemnats pel motí, i tres d'ells han assenyalat Martínez com un dels agressors. Els interns han descrit al tribunal amb molts detalls que els van treure de les cel·les a cops perquè els havien de traslladar amb urgència a altres presons. Un d'ells ha explicat que una funcionària va arribar a agredir-lo amb un pal, en comptes d'una porra.

A més, els presos també han assegurat que nombrosos funcionaris van fer un passadís per pegar-los, insultar-los i amenaçar-los. Tots també han dit que els van despullar i els van fer pujar als vehicles dels Mossos en roba interior per ser traslladats a altres centres penitenciaris per evitar que es tornessin a amotinar. Els policies no els van agredir.

En la seva declaració com a testimoni davant del tribunal de l'Audiència de Barcelona, un dels presos amotinats ha relatat que, després que diversos funcionaris el portessin al departament d'ingressos com a pas previ al canvi de presó, el llavors subdirector mèdic el va agafar dels pèls, va preguntar a la resta de treballadors si era ell, i va començar a pegar-li cridant "Ara veuràs, cabró, ara veuràs!".

A més, dos interns més del mòdul 1 d'aquesta presó de la Roca del Vallès -on s'havia originat el motí- han assenyalat també Xavier M. com un dels treballadors que els van pegar i, fins i tot, a petició de la fiscalia, l'han assenyalat i reconegut en el judici quan estava assegut al banc dels acusats.

En la jornada prèvia del judici, l'exsubdirector mèdic de Quatre Camins va negar que agredís cap intern després del motí.
Anar al contingut