Barcelona

Torrent publica "Judici final" on el president d'un club de futbol es presenta a les eleccions d'una gran ciutat

Ferran Torrent té novetat a les llibreries. Acaba de sortir "Judici final", el llibre que tanca la trilogia que l'escriptor ha dedicat als tripijocs de poder i ambicions en una València de ficció, però que té moltes connexions amb la realitat. Ara, per exemple, que és notícia la requalificació de l'estadi de Mestalla, el llibre retrata justament les maquinacions d'un president d'un club de futbol.

Actualitzat
El president d'un club de futbol es presenta a les eleccions d'una gran ciutat. La història, fins aquí, pot semblar coneguda, però aquest constructor no s'anomena Jesús Gil, i la ciutat que aspira a governar tampoc és Marbella.


Som a València. El nostre home es diu Juan Lloris, ha presidit el València Club de Futbol i ara aspira a enriquir-se encara més pilotant la gran transformació urbanística de la capital del Túria.

Però que no tremoli ningú: Juan Lloris només és un personatge de "Judici final", l'última novel·la de Ferran Torrent, tot i que la ficció, en aquest cas, retrata una realitat molt concreta.

"Judici final" tanca una trilogia que es va començar amb "Societat limitada" i va continuar amb "Espècies protegides". Tres llibres que s'estructuren al voltant d'un complex tauler on busquen encaix peces tan heterogènies com un mercenari irlandès que viatja a València o el detectiu Toni Butxana, vell conegut d'altres novel·les de Torrent, alguna d'elles adaptada al cinema. Com a teló de fons, trobem uns polítics obsedits a aferrar-se al poder en un País Valencià que vol oblidar les seves frustracions.

Ara, amb la feina feta, Torrent descansa aquests dies en un balneari. Només és un repòs temporal, perquè ja està preparant una altra novel·la on -atenció- el constructor Juan Lloris podria tornar a jugar un paper important.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut