Torrent convoca el primer ple del Parlament l'1 de març, però no serà d'investidura

RedaccióActualitzat

El president del Parlament, Roger Torrent, ha convocat un ple del Parlament per aquest dijous 1 de març, a partir de les 10 del matí. Serà un ple per debatre diferents propostes dels partits, però no serà el d'investidura.

Aquest és el primer ple del Parlament des que es va constituir, al gener. El dia 30 s'havia de dur a terme el ple d'investidura però Torrent el va deixar en suspens després de les mesures cautelars que va imposar el Tribunal Constitucional per la investidura de Carles Puigdemont.

Roger Torrent ha decidit convocar-lo per debatre les propostes de resolució que han presentat els cinc grups parlamentaris: Junts per Catalunya, Ciutadans, el PSC, Catalunya en Comú i el PP.

Entre les propostes de resolució hi ha la que ha presentat avui mateix Junts per Catalunya en solitari per "restituir" Puigdemont. La proposta té sis punts i també parla de restituir el govern i les institucions catalanes. A més, denuncia la "deriva autoritària" de l'Estat i demana que s'aixequi el 155 i es posi fi als seus efectes.

La proposta de Ciutadans demana que es reconsideri aquesta proposta de Junts per Catalunya. La del PSC vol que comenci a comptar el termini de dos mesos per a la investidura. I la dels comuns demana a Torrent una nova ronda de consultes i un candidat alternatiu.

ARXIVAT A:
InvestiduraProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut