Torra envia a Guerra els llibres de Montserrat Roig i Roc Llop sobre el nazisme

El president de la Generalitat presenta la querella contra Guerra per haver-li dit "nazi"

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha presentat aquest dijous una querella contra l'exdirigent del PSOE Alfonso Guerra, en què li atribueix "injúries greus comeses amb publicitat i incitació a l'odi".

La querella respon a les afirmacions fetes per Guerra fa una setmana en una entrevista radiofònica durant la qual va qualificar Torra literalment de "nazi".

Segons la querella, que s'ha presentat a Sevilla, aquesta afirmació és "clarament insultant i vexatòria" i es va fer amb ànim d'injuriar per desacreditar Torra "en el debat polític i social".

El president ja va anunciar la querella pocs dies després, perquè Guerra no es va desdir de les afirmacions, malgrat que l'hi va demanar explícitament a través de Twitter.

Notícia relacionada: José Zaragoza malinterpreta un tuit de Torra i l'acusa de xenòfob

Dos llibres i una nota

En paral·lel a la querella, el govern de la Generalitat ha informat que Torra ha enviat a Guerra el llibre de Roc Llop que li va prometre, "Contes negres vora el Danubi".

Aquest llibre, editat pel mateix Torra, és un recull de relats sobre la vida i la mort als camps d'extermini nazis, que l'autor va conèixer de primera mà.

També li ha enviat el clàssic de Montserrat Roig "Els catalans als camps nazis", tot acompanyat amb una nota manuscrita en què Torra li demana que no li torni a dir "nazi":

"Senyor Alfonso Guerra, mai més torni a dirigir-se a mi amb la paraula "nazi", el pitjor insult que pot rebre un demòcrata català. No només m'ofèn a mi personalment,  sinó a la institució que represento i també a la memòria de tants que van lluitar per la llibertat i que van patir l'horror del feixisme."


 

 

 

ARXIVAT A:
Quim Torra
Anar al contingut