França

Tornen els controls a les fronteres de França durant un mes per la celebració de la cimera sobre el canvi climàtic

El Ministeri d'Interior justifica aquests controls pel perill d'amenaces terroristes o d'alteració de l'ordre públic en un moment en què es reuniran a la capital francesa nombrosos caps d'estat i de govern

RedaccióActualitzat

França ha recuperat els controls a les fronteres durant un mes. El motiu: la celebració d'una cimera de les Nacions Unides sobre el canvi climàtic (COP21). La reunió se celebrarà a París del 30 de novembre a l'11 de desembre i reunirà representants de 160 països i 80 caps d'estat.

El principal objectiu d'aquesta mesura és garantir la seguretat a tots els eixos. Per això el dispositiu de seguretat durarà un mes i afectarà la circulació dels vehicles que vulguin entrar al país.

A partir de la una del migdia d'aquest divendres, el tronc central d'entrada a França des de l'AP-7 ha quedat tallat i s'han habilitat carrils específics per controlar els vehicles que vulguin entrar a França. Així, es porten a terme controls aleatoris a tots els cotxes que durant els primers deu dies seran exhaustius.

També hi ha altres controls per carretera, com al pas fronterer des de l'N-II al Portús, Porbou i Llívia i a les línies de tren. Amb això, França vol fer front a qualsevol amenaça terrorrista, així com prevenir qualsevol alteració de l'ordre públic durant la cimera.

El Ministeri de l'Interior justifica aquests controls pel perill d'amenaces terroristes o d'alteració de l'ordre públic en un moment en què es reuniran a la capital francesa nombrosos caps d'estat i de govern. El ministre Bernard Cazeneuve ha explicat que no es tracta d'una suspensió de Schengen, sinó precisament de la seva aplicació, ja que preveu aquesta possibilitat en circumstàncies particulars. De fet, molts països ja han pres aquest tipus de mesures en esdeveniments similars.

En total s'han mobilitzat 30.000 agents i s'han implantat prop de 300 punts de control, tant terrestres com aeris.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut