La bandera espanyola oneja a l'Ajuntament de Vilafranca
La bandera espanyola oneja a l'Ajuntament de Vilafranca
Vilafranca del Penedès

Torna a hissar la bandera espanyola a l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Un rètol n'explica el motiu: un requeriment judicial que obliga el compliment d'una sentència que hauria pogut comportar multes personals i la inhabilitació de l'alcalde

RedaccióActualitzat

La bandera espanyola ja torna a penjar de la façana de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès. Un rètol n'explica el motiu: un requeriment judicial que obliga el compliment d'una sentència que hauria pogut comportar multes personals i la inhabilitació de l'alcalde, Pere Regull, del PDeCAT.

"No em jugaré deixar de ser alcalde per una cosa banal, que no té cap repercussió positiva pel procés ni pel país."

Regull ha recordat que la sentència que obliga l'Ajuntament a penjar la bandera és del gener del 2015, i ha detallat que durant dos anys n'ha esquivat el compliment amb diferents estratègies. Fa una setmana, però, va rebre per quarta vegada un requeriment en què el jutge l'amenaçava amb inhabilitar-lo si no penjava la bandera en 24 hores.

L'alcalde, que s'havia negat a penjar tant la bandera espanyola com l'estelada, perquè considera que enfronten els ciutadans, ha defensat la seva decisió i acusa l'Estat de crear confrontació.

"No he tingut cap conflicte amb cap vilafranquí per la bandera catalana. Per tant, aquestes decisions dels tribunals i del govern espanyol de perseguir i obligar a posar aquesta bandera el que fan és generar una confrontació que, en el cas de Vilafranca, no hi era. Per això, en el seu moment em vaig negar a posar l'estelada que, segurament, ideològicament és la que hauria posat per mi, però entenc que no tots els vilafranquins estan en aquesta opció. Amb aquesta mesura el govern espanyol el que fa és crear confrontació."

Anar al contingut