El govern endureix els criteris per al toc de queda i vol allargar-lo dues setmanes més
La plaça del Mar, a la Barceloneta, buida després del toc de queda nocturn (ACN/Blanca Blay)

S'endureixen els criteris per quedar fora del toc de queda, que es vol allargar 15 dies

El criteri per quedar exempt del toc de queda passa d'una incidència de 400 casos per cada 100.000 habitants a una de 250

Actualitzat

Notícia actualitzada: El toc de queda s'estén a 176 municipis: consulta la llista, a l'espera de l'aval del TSJC

El govern demana la quarta pròrroga del toc de queda nocturn d'aquest d'estiu i ho fa per a 15 dies en comptes d'una setmana com fins ara. L'executiu també ha decidit endurir les condicions del toc de queda ampliant el criteri de la incidència del virus en els últims 7 dies als municipis que passin dels 250 casos per cada 100.000 habitants, en comptes de 400 casos com fins ara.

L'executiu farà pública les pròximes hores la llista dels municipis que quedaran afectats, i que haurà de rebre l'aval del TSJC. En aquests moments, el toc de queda està vigent a 163 municipis, d'una de la matinada a sis del matí.

La portaveu del govern, Patrícia Plaja, ho ha anunciat en la roda de premsa posterior al consell executiu. Ha justificat que la transmissió del coronavirus encara és molt alt, així com la pressió hospitalària, sobretot a les UCI, on hi ha 577 pacients ingressats, segons les últimes dades.

Criteris més estrictes per al toc de queda

Plaja també ha explicat que la reducció del llindar d'incidència dels 400 als 250 casos per cada 100.000 habitants s'ha pres perquè aquesta xifra ja és el doble del que es considera el llindar de risc molt alt, que se situa en els 125 casos per cada 100.000 habitants.

"Els criteris per al confinament nocturn es basen en el fet que la situació no és bona. S'amplia el termini malgrat la vulneració de drets i llibertats que suposa. Encara no és una desescalada, la situació és encara greu i els passos enrere es faran molt a poc a poc."

La llista de municipis afectats per a la pròxima pròrroga del toc de queda inclourà també municipis que no compleixin els paràmetres, però que el govern consideri que s'han d'incloure per ser limítrofs dels que tenen una incidència més alta.
 

Dues setmanes més

La portaveu ha dit que la mesura s'ha demostrat efectiva per reduir la interacció social i fer baixar els contagis, però ha valorat que encara són necessaris més dies per aconseguir que també baixin les hospitalitzacions, que es troben "lluny" de les xifres desitjades.

A més, ha recordat que la pressió assistencial baixa a un ritme més lent que els contagis. Amb tot, ha confiat que d'aquí "dues setmanes" es pugui veure algun avenç en aquest sentit.

La comissió delegada encarregada de la gestió de la pandèmia ha fet una reunió extraordinària després de la reunió de Govern, durant la qual s'està acabant de redactar la resolució i establint els municipis que hi entren.

ARXIVAT A:
Toc de quedaCoronavirus Covid-19
Anar al contingut