El Tresor Públic ha tornat a fer una emissió de bons.
El Tresor Públic ha tornat a fer una emissió de bons.
Madrid

Tensió al mercat del deute mentre el Congrés convalida el pla de xoc de Rajoy

El Tresor ha hagut de pagar uns interessos rècord per col·locar deute de l'Estat a llarg termini, un resultat negatiu de la subhasta que ha disparat la prima de risc fins a zona de màxims històrics.

RedaccióActualitzat
Mentre el Congrés convalida els nous ajustos econòmics del govern Rajoy, les tensions en el mercat del deute no s'aturen. El Tresor ha hagut de pagar uns interessos rècord per col·locar deute de l'Estat a llarg termini, un resultat negatiu de la subhasta que ha disparat la prima de risc fins a zona de màxims històrics.

El Tresor ha col·locat 2.981 milions d'euros, lleugerament per sota dels 3.000 milions previstos, amb diferents emissions a dos, cinc i set anys, però n'ha hagut de pujar considerablement l'interès. En concret, ha col·locat 1.359,21 milions d'euros a dos anys amb un interès marginal del 5,302%, superior al 4,483% anterior, i 1.074,44 milions més a cinc anys al 6,543%, també per sobre del 6,195% precedent. Precisament, el Tresor no col·locava deute a cinc anys amb interessos tan alts des del 1997.

El Tresor, a més, ha col·locat 547,69 milions d'euros a set anys amb una rendibilitat del 6,798%, tot i que en aquest cas no es pot comparar amb l'interès de l'emissió anterior.

La prima de risc als 580 punts

Després d'un matí amb la prima de risc i el bo a 10 anys disparats després de l'emissió de deute, coincidint amb la votació al Congrés, que ha donat llum verda a les retallades del govern espanyol, la prima de risc s'ha relaxat lleument i el bo a 10 anys ha aconseguit recuperar posicions per sota del 7%.

A primera hora de la tarda l'interès del bo espanyol a 10 anys en el mercat secundari torna a superar el llindar del 7%, i la prima de risc escala posicions i supera els 580 punts. Des del dilluns 9 que el bo no superava aquesta xifra.

El sobrecost que els inversors exigeixen per la compra de deute sobirà espanyol respecte a l'alemany, que mesura el risc del país, arribava a principis de la setmana passada a un màxim de 583 punts intradia.

Per contra, la borsa espanyola opera en verd, puja al voltant del 0,3% i se situa per sobre dels 6.600 punts. Destaca la pujada d'un 14,5% de Bankia, mentre que l'augment dels altres valors que també operen en verd és més moderat.



Anar al contingut