Segons l'Ajuntament, en el cartell es banalitza la figura de la dona i el cos femení
Segons l'Ajuntament de Tàrrega, en el cartell es banalitza la figura de la dona i el cos femení
Tàrrega

Tàrrega expulsa l'entitat que organitzava el Carnaval pel cartell de la festa

Després de la decisió de l'Ajuntament, l'entitat local Agrat ha decidit fer un carnaval alternatiu

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Tàrrega ha decidit que l'entitat local Agrat no formi part de l'organització del Carnaval 2018. Un desacord sobre el cartell que havia preparat l'entitat i el programa de la festa han fet que Agrat deixi de ser-ne coorganitzadora.

En el cartell de la festa hi apareix la figura d'una monja representant el símbol feminista amb les mans. També s'hi pot veure una imatge subliminal d'un clítoris. Va acompanyat del missatge "recuperem la fe".

El consistori ha justificat la decisió explicant que "no poden avalar ni destinar diners públics a la publicació d'un full en què es banalitza la figura de la dona i el cos femení". Des d'Agrat, en canvi, s'ha expressat una gran "decepció" i es lamenta que "des de l'Ajuntament se'ls acusi de masclistes, d'incitar la violència de gènere i de cosificar la dona".

El consistori serà qui assumirà directament, amb la regidoria de Cultura, l'organització del Carnestoltes d'aquest any:

 

 

L'Ajuntament, també en el comunicat, remarca que "no desaproven el fet que l'eix temàtic del Carnestoltes 2018 posi el focus en el feminisme", però "el text proposat per la comissió distorsiona aquest concepte".

L'entitat local considera "indignants les acusacions" i, a través d'un vídeo a les seves xarxes socials, ha explicat la seva intenció a organitzar el Carnaval d'aquest any:

 

Un carnaval alternatiu

L'entitat Agrat ha decidit organitzar un carnaval alternatiu a Tàrrega després del desacord amb l'Ajuntament. La decisió s'ha pres per unanimitat en un consell extraordinari de l'entitat. Encara s'han de decidir els detalls del carnaval alternatiu.

Agrat ha engegat una recollida de firmes perquè l'Ajuntament "reconsideri la seva postura".

De fet, no és l'únic cartell de Carnestoltes que ha despertat polèmica. A Terrassa es va censurar el cartell després de rebre crítiques de diferents partits de la ciutat. Estava representat per una dona despullada, només tapada amb tres mans.

 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut