La protesta s'ha fet al punt on va morir una jove de les Borges Blanques
La protesta s'ha fet al punt on va morir una jove de les Borges Blanques
Lleida

Tallen l'N-240 per exigir una solució a l'alta sinistralitat de la via

El trànsit s'ha interromput al mateix punt on fa una setmana va morir una jove de les Borges Blanques de 27 anys

RedaccióActualitzat

Familiars i amics de l'última víctima mortal a l'N-240 han tallat aquest diumenge al migdia la carretera. Ho han fet acompanyats dels alcaldes de les poblacions que formen part de la plataforma "Prou Morts a l'N-240".

En total, unes 300 persones han interromput el trànsit al mateix punt on fa una setmana va morir una jove de les Borges Blanques de 27 anys, l'última de la trentena de víctimes que hi ha hagut en el tram lleidatà de la carretera en els últims set anys.

 

Reclamen una solució definitiva i immediata per a aquesta via, que en el tram entre les Borges Blanques i Lleida té una alta sinistralitat. Exigeixen que el ministeri de Foment compleixi el compromís que va adquirir de començar l'any vinent les obres de desdoblament d'aquest tram i que, mentrestant, s'alliberi el peatge de l'AP-2 entre Lleida i Montblanc.

Els manifestants han insistit que ja no es pot esperar més. El tall de la carretera ha començat a les dotze i ha durat gairebé una hora. Segons el Servei Català de Trànsit, s'han format retencions de fins a mig quilòmetre. La plataforma "Prou Morts a l'N-240" mantindrà la protesta un cop al mes fins que no arribin les solucions exigides per un tram que suporta el pas de 12.000 vehicles diaris de mitjana, dels quals gairebé una tercera part són camions.

Els alcaldes i regidors dels municipis lleidatans de l'N-240 han acordat aquesta setmana recórrer a la Fiscalia perquè dirimeixi si el Ministeri de Foment, titular de la carretera, té alguna responsabilitat en l'elevada sinistralitat del tram entre Lleida i les Borges Blanques.

Anar al contingut