Sevilla

Susana Díaz, investida presidenta de la Junta d'Andalusia amb el suport de Ciutadans

RedaccióActualitzat

La socialista Susana Díaz ha estat investida presidenta de la Junta de Andalusia en quarta votació al Parlament andalús. Díaz ha rebut el suport dels 47 diputats del PSOE i els 9 de Ciutadans després d'un pacte entre totes dues formacions. Hi han votat en contra el PP, Podem i Esquerra Unida.

L'elecció de Susana Díaz, que s'ha convertit en la presidenta de la desena legislatura andalusa, acaba amb una situació d'interinitat en la presidència que s'ha allargat més de 80 dies, des del 22 de març passat, quan es van celebrar els comicis autonòmics amb la victòria del PSOE per majoria simple.

En les tres votacions anteriors, tots els partits de l'oposició es van oposar a la investidura de Díaz, argumentant que el PSOE no recollia en les seves propostes la pluralitat de la nova cambra.

En plena negociació per a la constitució dels ajuntaments, el PSOE i Ciutadans van tancar dimarts el pacte d'investidura, basat en 72 mesures de transparència i regeneració democràtica, propostes fiscals i de recuperació econòmica i social, moltes de les quals recollides per Susana Díaz en el seu discurs d'investidura.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut