Vinarós

Soria diu que Castor només admet una "relació directa" de la injecció de gas amb els sismes de menys de 3 graus

L'empresa que gestiona el projecte Castor assegura que en els moviments sísmics inferiors a 3 graus "sí que es veu una relació directa" amb la injecció de gas, però en els superiors a aquesta magnitud la causa "seria el moviment d'alguna falla", tot i que no la d'Amposta, segons ha assegurat el ministre José Manuel Soria.

Actualitzat
L'empresa que gestiona el projecte Castor assegura que en els moviments sísmics inferiors a 3 graus "sí que es veu una relació directa" amb la injecció de gas, però en els superiors a aquesta magnitud la causa "seria el moviment d'alguna falla", tot i que no la d'Amposta, sobre la qual se situa la instal·lació. Així ho ha assegurat el ministre d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, després de visitar amb el seu homòleg d'Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo, i el president de la Generalitat, Alberto Fabra, la planta del magatzem subterrani, situada davant de les costes de Vinaròs.

D'altra banda, el ministre ha assegurat que "no hi haurà autorització per reobrir l'activitat" de Castor fins que no hi hagi un informe convincent que hi ha "plenes garanties de seguretat per a la població". En qualsevol cas, ha advertit que l'executiu "només es guiarà pels informes i criteris de l'Institut Geològic Miner Espanyol". No obstant, encara no se saben quan estaran enllestits.

El ministre també ha assegurat que en aquests moments es treballa per determinar si hi pot haver risc per a les persones. "Això és el que importa a l'Estat i al conjunt de les Administracions Públiques, la seguretat de les persones".

Alberto Fabra, per la seva banda, ha dit que és important que la planta de Vinaròs estigui paralitzada.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut