Madrid

Sepla anuncia que mantindrà la vaga després d'una breu reunió amb Iberia

Sense acord. Així ha acabat una brevíssima reunió, de només set minuts, entre Iberia i el sindicat Sepla, que ha explicat que durant la trobada no han rebut cap garantia per escrit, tal com demanaven, que cap dels pilots de la companyia no serà acomiadat durant el procés d'externalització que Iberia durà a terme amb la creació de la nova aerolínia Catair. Després del fracàs negociador de dilluns, el sindicat ha anunciat que no desconvocarà la vaga que, en principi, està prevista fins diumenge. El portaveu de Sepla no ha aclarit si dimarts continuaran les negociacions amb Iberia.

Actualitzat

La reunió entre Iberia i els representants del sindicat de pilots Sepla ha acabat de nou sense acord entre les parts aquest dilluns. La trobada ha estat molt breu, de només set minuts, i només ha servit per confirmar que la companyia no està disposada a assegurar per escrit a Sepla que no acomiadarà cap pilot durant el procés de creació de la nova aerolínia de baix cost Catair.

Després que Iberia hagués difós al matí les exigències salarials dels pilots, el portaveu del sindicat, Bernardo Obrador, ja s'ha mostrat pessimista quan ha explicat que els representants d'Iberia que durant el cap de setmana han facilitat l'entesa i els avenços entre les parts no estarien entre els membres negociadors de la reunió.

Després d'un cap de setmana de negociacions sense resultat, el sindicat Sepla sí que s'havia compromès a rebaixar les seves reivindicacions fins al punt d'afirmar que si Iberia oferia una proposta per escrit amb totes les garanties que es mantindran els llocs de treball dels pilots es desconvocaria la vaga. En no ser així, la vaga convocada fins diumenge d'aquesta setmana continuarà en peu. Fonts sindicals no han informat si aquest dimarts continuaran les negociacions.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut