Barcelona

S'ensorra un bloc de 140 nínxols del cementiri de Montjuïc de Barcelona

RedaccióActualitzat

Un bloc de 140 nínxols del cementiri de Montjuïc de Barcelona es va ensorrar aquest divendres parcialment per causes que encara es desconeixen provocant que algunes de les restes òssies hagin quedat al descobert i s'hagin barrejat.

L'enfonsament dels nínxols va tenir lloc entre les 7.00 i les 7.30 hores sense que es produïssin ferits.

El succés ha portat als responsables del cementiri a posar-se en contacte amb els familiars dels morts enterrats als nínxols per informar-los del que havia passat, i els han ofert atenció psicològica.

 

Tècnics especialistes treballen des d'ahir a Montjuïc per recuperar les restes humanes de la runa i classificar-les, tasca que el consistori ha qualificat de "molt delicada".

L'Ajuntament creu que, a mitjans de la setmana que ve, la situació al cementiri de Montjuïc estarà ja "normalitzada", però les feines de reconstrucció podrien durar entre 6 i 9 mesos.

Les mateixes fonts han recordat que el consistori està aplicant un pla director dels cementiris de Barcelona que porta ja invertits 12,5 milions d'euros des del 2012 per a la millora i rehabilitació dels cementiris.

Tot i que l'enfonsament s'ha limitat a un sol bloc del carrer Sant Antoni Abad i que s'ha avisat a tots els familiars, són bastantes les persones que aquest diumenge han anat al cementiri per asseguar-se que el seu nínxol no és un dels afectats.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut