Explosió del camió bomba
Explosió del camió bomba
Bagdad

Seixanta morts i setanta ferits en un atac suïcida al sud de Bagdad

Estat Islàmic ha reivindicat l'autoria de l'atac, una possibilitat que ja sospitaven des d'un principi les autoritats iraquianes

RedaccióActualitzat

Un atacant suïcida ha estavellat aquest diumenge el seu camió carregat d'explosius en un control de seguretat a Hilla, al sud de Bagdad. Com a resultat de l'explosió, seixanta persones han resultat mortes i setanta ferides, segons han confirmat fonts oficials.

Entre els morts hi havia trenta-nou civils, mentre que la resta eren membres de les forces de seguretat. Aquest és l'últim episodi de l'augment de la violència en un país, l'Iraq, devastat per la guerra.

Estat Islàmic ha reivindicat l'autoria de l'atac, una possibilitat que ja sospitaven des d'un principi les autoritats iraquianes.

L'atac ha passat poc després del migdia, quan el control de seguretat en una de les entrades a la ciutat de Hilla estava plena de gent i hi havia desenes de cotxes, segons ha declarat el portaveu de la policia. A causa de la deflagració, prop de cinquanta automòbils han resultar danyats.

Hilla, a uns 95 quilòmetres al sud de Bagdad, és la capital de la província de Babilònia, una regió predominantment xiïta amb lleu presència sunnita.

Falah al-Radhi, el cap del comitè de seguretat de la província, ha dit que ha estat "l'atemptat més important a la província fins a la data" i "el control de seguretat i l'estació de policia pròxima han estat destruïts, així com algunes cases i desenes de cotxes."

Anar al contingut