"Seguirem vivint", projecte Teaming 2017

 Ajudar a  crear una unitat de pal·liatius de pediatria per arribar a més famílies i en el lloc que ho necessitin és la finalitat de "Seguirem vivint", el projecte Teaming dels treballadors de la CCMA, per aquest any.

La unitat de cures pal·liatives, que està dins de l'estructura de l'Hospital de Sant Joan de Déu, no rep finançament de l'hospital i es sosté gràcies al finançament privat. El pediatra Sergi Navarro i la infermera Sílvia Ciprés van presentar el pla de Cures Pal·liatives Pediàtriques a l'auditori de TV3.

El doctor Navarro va  explicar que no es parla amb normalitat de la mort dels nens i que, tot i que a casa nostra la mortalitat infantil no és gaire elevada, és una realitat que cal afrontar: "L'objectiu no és acompanyar la mort sinó omplir de vida el període fins a la mort".
Sílvia Ciprés va destacar que la tendència de si els nens moren a casa o a l'hospital no és significativa perquè cada família ho viu diferentment i perquè per morir a casa no només ho has de voler, sinó que també has de saber i poder fer-ho.

El projecte es vertebra en sis punts:

1. Assistència (24 hores / 365 dies) perquè en alguns moments una hora pot semblar dies per a una família en una situació crítica.
2. Atenció interdisciplinar: la unitat comprèn pediatres, infermeres, treballadors socials, psicòlegs i agents espirituals
3. Unitat del Dol amb grups de pares
4. Formació dels professionals
5. Xarxa de cures pal·liatives a Catalunya
6. Web de suport per disposar d'un espai propi dins la web de l'hospital

El Teaming ajudarà bàsicament al punt 2, que vol ampliar amb  el suport als germans, que són els grans oblidats d'aquests processos.  Els experts coincideixen que cal un canvi de mentalitat respecte a la manera de conviure amb malalts terminals, que afavoreixi la qualitat de vida d'aquestes persones; tot i que sovint té un cost molt superior al que suposa la prioritat de salvar vides.
 

 

Anar al contingut