Barcelona

Saura defensa la convocatòria d'eleccions anticipades a la tardor, després que s'hagi sotmès l'Estatut a referèndum

El conseller de Relacions Institucionals i president d'Iniciativa, Joan Saura, ha defensat la convocatòria d'eleccions anticipades a l'octubre o novembre, un cop s'hagi sotmès a referèndum l'Estatut de Catalunya. Saura traslladarà aquesta proposta a la direcció del partit, que té previst reunir-se dissabte. En un futur més llunyà, el conseller de Relacions Institucionals no s'ha tancat a una reedició del tripartit però, segons ha dit, sobre unes noves bases que impedeixin que es repeteixi la situació actual.

Actualitzat

El conseller de Relacions Institucionals i president d'Iniciativa, Joan Saura, és partidari d'anar a unes eleccions anticipades a l'octubre o novembre un cop el nou Estatut se sotmeti a referèndum, previsiblement el 18 de juny. Després de l'anunci del referèndum, ha dit, Maragall hauria d'anunciar el compromís d'unes eleccions anticipades i que siguin els ciutadans que decideixin qui volen al capdavant del govern de Catalunya. En unes declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", Saura ha explicat que aquesta és la proposta que traslladarà al partit durant la reunió de dissabte.

Saura ha assegurat que davant d'aquest eventual escenari no veu inconvenient que els consellers d'Esquerra Republicana es puguin mantenir al govern fins a la celebració dels comicis.

En un futur més llunyà, el conseller de Relacions Institucionals no s'ha tancat a una reedició del tripartit però, segons ha dit, sobre unes noves bases que impedeixin que es repeteixi la situació actual i que les diverses polèmiques no han permès donar a conèixer l'obra de govern.

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut