París

Sarkozy acomiada el ministre de Treball per afrontar la reforma de les pensions

El president francès, Nicolas Sarkozy, ha remodelat el seu govern, després de la severa derrota soferta pel seu partit a les eleccions regionals, amb el nomenament d'un nou ministre de Treball, que s'encarregarà de la difícil reforma de les pensions. L'actual titular de Treball i Afers Socials, Xavier Darcos, abandona el gabinet i deixa el seu lloc a l'actual ministre del Pressupost, Eric Woerth, segons ha informat l'Elisi en un comunicat.

Actualitzat
El president francès reacciona ràpid a la derrota electoral del seu partit, la UMP, en la segona volta de les eleccions regionals, en què l'aliança dels socialistes i els ecologistes van obtenir el 54% dels vots i s'han imposat a 21 de les 22 regions metropolitanes franceses. El primer ministre, François Fillon, ha assumit la responsabilitat dels resultats i s'ha reunit amb Sarkozy per analitzar les conseqüències d'aquests resultats electorals.

Després de la reunió, el president francès, Nicolas Sarkozy, ha remodelat el govern amb el nomenament d'un nou ministre de Treball. L'actual titular de Treball i Afers Socials, Xavier Darcos, deixa el lloc a l'actual ministre del Pressupost, Eric Woerth, que s'encarregarà de la difícil reforma de les pensions.


Reacció a la desfeta electoral

Les forces d'esquerra franceses, que anaven juntes a les urnes, han obtingut el 54% dels vots, mentre que la governant UMP es quedava amb el 36%. La derrota de la dreta s'interpreta com una censura a la política del president francès a mitja legislatura, però queda amortida pel fet que els conservadors mantenen Alsàcia, un dels seus bastions. A les files socialistes, la victòria dóna ànims a una formació marcada per les derrotes electorals recents.

La líder socialista, Martine Aubry, insta Sarkozy a escoltar els electors i a canviar "profundament" de política. Des de la seu del Partit Socialista a París, Aubry ha celebrat la victòria i ha assegurat que recull el suport dels electors amb responsabilitat i que no es perdrà ni un minut més a fer front a "la urgència econòmica, social i mediambiental de França".

El partit del president Sarkozy, Unió per un Moviment Popular, ha reconegut la derrota. El primer ministre francès, François Fillon, creu que la crisi econòmica no els ha ajudat, però també assumeix la seva part de responsabilitat i assegura que els conservadors analitzaran els resultats. També ha subratllat, però, que no és governa un país gran com França "a ritme d'eleccions locals, sinó mantenint el rumb fixat per a les eleccions nacionals".
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut