Santo (C's) vol "més inversions" per atraure turisme i critica que la Generalitat "destina part de la taxa a pagar sous"

ACN Lloret de Mar.-La cap de llista de Ciutadans (C's) al Congrés per Girona, Margarita Santo, ha reclamat "més inversions" per atraure turisme -sobretot, en infraestructures- i ha criticat que la Generalitat "destina part de la taxa a pagar sous", en comptes de revertir-la al sector. Santo, que s'ha reunit amb el Gremi d'Hostaleria de Lloret de Mar (Selva), assegura que la "manca de finançament" per al turisme és un problema endèmic en un sector que ha d'ajudar a "reactivar l'economia". La candidata, dins el paquet de mesures per impulsar l'ocupació, s'ha compromès a engegar un programa específic per desestacionalitzar el turisme "perquè la temporada no quedi reduïda als tres mesos" de sol i platja.

Margarita Santo ha volgut centrat el missatge electoral d'aquest divendres a explicar les propostes de C's per incentivar el turisme. La cap de llista, que s'ha reunit amb el gremi a Lloret de Mar, assegura que "hi ha malestar" al sector arran de la "manca de finançament" que rep. Santo ha apostat per invertir més en infraestructures, tant en costa, com en interior i muntanya, per "millorar l'accessibilitat" dels municipis turístics i permetre que contribueixin a reactivar l'economia. La cap de llista al Congrés també ha reclamat que el 100% del què recapta la Generalitat per a la taxa turística es destini al sector. "A Lloret de Mar, segons ens han explicat, el 30% de la taxa que rep l'Ajuntament no es reverteix en turisme", ha lamentat Santo. I aquí, la cap de llista ha criticat el destí que, assegura, la Generalitat dóna a la recaptació restant. "Sembla ser que el 70% restant de la taxa turística que rep la Generalitat es destina al capítol 1 dels pressupostos, és a dir, a pagar sous", ha afirmat.En referència als municipis costaners, i prenent Lloret de Mar novament com a exemple, Santo ha criticat "la manca d'efectius policials locals i autonòmics" durant la temporada d'estiu. Aprofitant la visita a la Selva litoral, la cap de llista de C's també ha desgranat algunes propostes en matèria de turisme i per reactivar l'economia que proposa el seu partit. Santo s'ha compromès a impulsar un pla per desestacionalitzar el turisme "perquè la temporada no quedi reduïda a tres mesos". I pel què fa a l'impuls de l'economia, Santo ha explicat que C's vol ajudar els autònoms i les pimes mitjançant una nova regulació d'ajudes i reduint els tràmits que han de fer amb l'administració.

Anar al contingut