Barcelona

Salut aplicarà mesures compensatòries per als malalts crònics que no puguin pagar els medicaments de la farmàcia hospitalària

La Conselleria de Salut ha expressat el seu deasacord amb la nova mesura de copagament dels medicaments per a malalts crònics no hospitalitzats. El conseller Boi Ruiz es mostra disposat a aplicar mesures compensatòries per als pacients que no puguin pagar-los.

RedaccióActualitzat
Sorpresa i desacord de la Generalitat per la nova mesura de copagament dels medicaments per a malalts crònics no hospitalitzats. El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha expressat el seu desacord amb el copagament i ha anunciat que aplicaran mesures compensatòries per als pacients que no puguin pagar. "No són medicaments asimptomàtics. Són medicaments de tractament en què el pacient no té capacitat de dir que no el prendrà. Aquest efecte és merament recaptatori, no té cap efecte dissuasori", ha dit el conseller, que creu que "el ministeri ha tirat pel dret amb aquesta mesura".

Amb tot, el govern de Catalunya complirà i aplicarà la nova mesura tot i que el titular de Salut considera que és precipitat que es comenci a aplicar l'1 d'octubre.

Pel conseller, la mesura de copagament de l'euro per recepta aplicada a Catalunya fins que el govern espanyol la va impugnar era molt més eficaç perquè no afectava, segons Ruiz, els medicaments essencials com ho són els dels malalts crònics i perquè no suposava una despesa important.

Segons va sortir publicat al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) aquest dijous, els malalts greus o crònics que no estiguin ingressats hauran de pagar a partir del mes d'octubre un 10% dels medicaments que només es dispensen a les farmàcies dels hospitals. La mesura preveu, però, un topall. Com a màxim el pacient haurà de pagar 4,20 euros per cada fàrmac. Així, a partir de l'1 d'octubre, per exemple, d'un fàrmac que costa 700 euros, el pacient en pagarà 4,20 i si val 30 euros en pagarà 3, és a dir, el 10%.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut