Salma Hayek a la catifa vermella dels Oscars (Reuters)
Nova York

Salma Hayek relata l'assetjament de Weinstein: "Va ser el meu monstre"

L'actriu assegura que, a banda de l'assetjament, el productor de Hollywood la va arribar a amenaçar de mort

RedaccióActualitzat

Salma Hayek s'afegeix a la llista de dones que denuncien assetjament i abusos sexuals per part del productor de Hollywood Harvey Weinstein. En un article que publica el "New York Times", l'actriu mexicana assegura que no només la va assetjar, sinó que també la va arribar a amenaçar de mort. "Et mataré, no creguis que no puc", diu que li va dir.

Hayek creu que el productor no la va violar per l'amistat que ella mantenia amb figures importants com George Clooney o Quentin Tarantino. Harvey Weinstein la va pressionar i la va assetjar especialment durant el rodatge de "Frida", explica Salma Hayek.

Diu que el productor li va recriminar que el seu únic valor com a actriu era el seu "sex appeal", i que no mostrava res d'això en aquell film. Li va arribar a dir que havia pensat en una altra actriu com a protagonista, però finalment la va mantenir en el paper, però la va obligar a fer una escena de sexe lèsbic a la pel·lícula amb l'actriu Ashley Jude. L'actriu assegura que Weinstein era present durant el rodatge de l'escena i explica tot el malestar que aquest fet li va provocar: "El meu cos no deixava de plorar i convulsionar-se. En aquest moment vaig començar a vomitar".

Hayek també relata els "no" que va haver de dir al productor:

"No a banyar-me amb ell.

No a deixar-lo que em veiés banyar-me.

No a deixar-lo que em fes un massatge.

No que un amic seu, despullat, em fes un massatge.

No a deixar-lo que em fes sexe oral.

No a despullar-me amb una altra dona.

No, no, no, no, no...".

 

Salma Hayek, que titlla el productor de monstre, de fet l'article es titula "El meu monstre: Harvey Weinstein", explica que quan va sortir a la llum el cas Weinstein va creure que no calia el seu testimoni, però que ara ha vist que era una manera de superar aquest episodi.

Afegeix que la seva història serveix per entendre com n'és de difícil denunciar-ho. I conclou: "Els homes han assetjat perquè podien. Les dones parlen ara perquè per fi poden."

Segons un portaveu del magnat de Hollywood, Weinstein però "no es recorda d'haver pressionat Salma" perquè fes l'escena de sexe i "no era present en el moment del rodatge".

Un centenar de dones han acusat Weinstein d'assetjament, agressió sexual o de violació des que es va destapar el cas.

Notícia relacionada: Els Oscars expulsen Weinstein per les acusacions d'assetjament sexual a actrius

ARXIVAT A:
Violència masclista
Anar al contingut