Premià de Mar

S'aconsegueix que l'escola Mar Nova de Premià no tanqui el curs vinent

Un dels factors que han influït en la decisió de la Generalitat ha estat la tancada d'una quinzena de persones la setmana passada a la seu dels Serveis Territorials d'Ensenyament del Maresme i el Vallès Oriental

RedaccióActualitzat

Finalment l'escola Mar Nova de Premià de Mar no tancarà el curs 2017-2018. Així s'ha acordat en la reunió que han mantingut aquest matí membres l'AMPA amb el secretari de Polítiques Educatives de la Generalitat, Antoni Llobet, i l'alcalde de Premià, Miquel Buch.

La decisió arriba després que la setmana passada una quinzena de pares i membres dels sindicats de mestres es tanquessin durant més de trenta hores a la seu dels Serveis Territorials d'Ensenyament del Maresme i el Vallès Oriental per mostrar l'oposició frontal que es deixin de fer classes en aquest centre educatiu. A més, el departament d'Ensenyament s'ha compromès amb les famílies a oferir una línia de P3 a la preinscripció del curs vinent.

Segons els sindicats i l'alcalde de Premià, la Generalitat havia decidit tancar-lo unilateralment, ja que el consistori s'hi oposava.

El compromís de la Generalitat de no tancar l'escola s'ha fet a canvi d'un pla en el qual l'Ajuntament haurà de fer el diagnòstic de la situació escolar del municipi. Un cop feta aquesta anàlisi es tornarà a posar sobre la taula quines són les necessitats educatives reals de la ciutat.

La decisió va en la línia que va marcar el govern de la Generalitat, d'acord amb les entitats municipalistes, de preservar tant com fos possible tots els centres educatius a Catalunya.

L'AMPA de l'escola Mar Nova de Premià porta Ensenyament als tribunals

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut