Xàtiva

Rus es presenta com a alcaldable del PP a Xàtiva, tot i haver estat expulsat del partit

El PP el va suspendre de militància arran d'una gravació en què se'l sentia comptant bitllets que, presumptament, procedien del cobrament de comissions

RedaccióActualitzat

L'encara president de la Diputació de València, Alfonso Rus, ha decidit optar a la reelecció a l'alcaldia de Xàtiva encapçalant la llista del Partit Popular. La direcció del PP de Xàtiva ho ha confirmat al seu compte de Twitter i ha adjuntat una imatge d'alguns cartells que aquest dijous el partit va enganxar per la ciutat amb la imatge del candidat.

 

 

Rus està apartat de militància després que es fessin públiques unes escoltes que el vincularien amb una presumpta trama de cobrament de comissions a través de l'empresa pública Imelsa. Coincidint amb l'anunci de presentar-se a la reelecció, l'alcalde ha repartit 62 contractes de treball a aturats, tres dies abans dels comicis.

La direcció del PP valencià va demanar a Alfonso Rus que renunciés. De fet, Rus ha dit els últims dies que estava valorant la seva renúncia a encapçalar la llista. Però, finalment, ha decidit presentar-se. El PP valencià el va suspendre cautelarment de militància per les gravacions en les quals se'l sentia presumptament, comptant bitllets que podrien provenir del cobrament de comissions. L'alcalde es va defensar i va assegurar: "La gravació és totalment mentida. Jo no he estat en cap moment en cap cotxe, cobrant i movent diners."

"Em sento indefens"

Alfonso Rus ha dit que se sent "indefens" i que li han robat l'honor, però que "el carrer ha reaccionat perquè ho ha entès". En una entrevista penjada pel PP de Xàtiva a les xarxes socials, Rus valora la decisió assenyalant que "la majoria de la gent està amb mi i la veritat algun dia se sabrà". El candidat afegeix que creu en la justícia "i en tot el que hagi de vindre, i hi seré per afrontar-ho i sobretot per aclarir-ho". 

Rus opta, doncs, a ser reelegit a l'alcaldia de Xàtiva deu dies després que, en canvi, anunciés que deixava la presidència de la Diputació de València, per motius personals.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut