Alfredo Pérez Rubalcaba, líder del PSOE (Foto: EFE)
El líder del PSOE reclama a Rajoy que aclareixi la gestió de Bárcenas al PP (Foto: EFE)
Madrid

Rubalcaba: "Rajoy ha d'explicar ara mateix la veritat dels comptes del Partit Popular"

El PSOE considera d'"extrema gravetat" tot el que està passant al voltant dels comptes a Suïssa de l'extresorer del PP, Luis Bárcenas. Per aquest motiu, el secretari general dels socialistes, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha demanat al president del govern espanyol i del PP, Mariano Rajoy, que doni ara mateix explicacions sobre la gestió de Bárcenas quan era tresorer dels populars.

RedaccióActualitzat
El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, vol que Mariano Rajoy doni les explicacions oportunes per aclarir la gestió de Luis Bárcenas quan era al capdavant de la tresoreria del PP. El líder del PSOE també ha plantejat la possibilitat que el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, dimiteixi. Rubalcaba considera que si es demostra que Bárcenas va recórrer a l'amnistia fiscal per defraudar diners, el ministre Montoro "hauria d'anar-se'n".

En declaracions a la seu socialista madrilenya del carrer Ferraz, Rubalcaba ha manifestat que la situació generada, a partir de saber-se l'existència de comptes a Suïssa de Bárcenas per un valor de 22 milions d'euros, és d'"extrema gravetat". Segons el seu parer, les explicacions de la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, "ho enfosqueixen tot molt més" i "sembren dubtes inquietants sobre la gestió de Rajoy al capdavant del PP". Alfredo Pérez Rubalcaba exigeix a Rajoy que s'expliqui com més aviat millor: "Que surti immediatament a dir als espanyols com va gestionar els seus comptes el PP. Ho ha de fer avui millor que demà".

El secretari general del PSOE ha definit d'"inqualificable" l'actuació del Ministeri d'Hisenda en el "cas Bárcenas". Rubalcaba ha recordat que, des del primer moment en què el govern va posar en marxa l'amnistia fiscal, "el PSOE va advertir del que passaria". Segons el màxim responsable dels socialistes, l'aplicació de l'amnistia fiscal representava "obrir una porta del darrere perquè es colessin els defraudadors, per al diner negre de qui defrauda i de qui delinqueix". El líder socialista ha afegit que el que mai hauria imaginat és que aquesta porta del darrere la pogués utilitzar l'extresorer del PP. El secretari general del PSOE creu que aquesta situació "inhabilita" el ministre d'Hisenda. "Com pot reclamar un esforç fiscal als espanyols?", apunta Rubalcaba.








Anar al contingut