De Niro i Biden, els últims a rebre paquets potencialment explosius (Reuters)
De Niro i Biden, els últims a rebre paquets potencialment explosius (Reuters)

Robert de Niro i Joe Biden també reben paquets potencialment explosius

Detecten un paquet sospitós de contenir una bomba casolana en un restaurant de l'actor, i dos més a casa de l'exvicepresident

RedaccióActualitzat

Continua la cadena de paquets sospitosos enviats a personalitats de l'entorn demòcrata. Els últims a rebre'n són l'actor Robert de Niro i l'exvicepresident nord-americà Joe Biden, que els han rebut l'endemà que passés el mateix amb Barack Obama i Hillary Clinton, entre altres.

L'FBI ha confirmat que s'han detectat tres paquets, un adreçat a De Niro i dos a Biden:

Amb aquests, ja són 10 els paquets rebuts en els últims dies, segons l'FBI: 

 

El suposat artefacte enviat a De Niro l'han rebut al restaurant que l'actor, molt crític amb Trump, té al barri de Tribeca, a Nova York. L'ha detectat el personal de seguretat del local i els especialistes ja se l'han endut a una zona segura per inspeccionar-lo.

El Tribeca Film Center, on hi ha el restaurant propietat de De Niro (Reuters)

Notícies relacionades: Robert de Niro, contundent en els premis Tony de teatre: "Fuck Trump"

Segons l'FBI, els dispositius tenen una aparença similar al de les bombes casolanes que van rebre aquest dimecres els Obama i els Clinton.

A Nova York, ja s'ha reforçat la presència policial en llocs com l'estació Grand Central o el Rockefeller Center.

En el cas de Biden, els dos artefactes els han enviat a la casa de l'exvicepresident a New Castle, Delaware.

Qui ha rebut artefactes potencialment explosius?

La llista de destinataris de paquets sospitosos va en augment. Hi ha hagut falses alarmes, però aquesta és la relació dels que han transcendit:

De Niro, Wasserman Schultz, Clinton, Soros, Obama, Holder, Waters, Biden i Brennan (Reuters)

-George Soros: el multimilionari i filantrop va ser el primer de rebre l'artefacte, dilluns.
-Hillary Clinton: el van detectar a la casa dels Clinton a Chappaqua, una zona residencial a 50 minuts de Nova York.
-Barack Obama: el Servei Secret va localitzar el paquet a la residència dels Obama a Washington.
-John Brennan: exdirector de la CIA, enemic declarat de Trump, va rebre un paquet a nom seu a la seu de la CNN a Nova York.
-Eric Holder: el paquet adreçat a l'exfiscal general va aparèixer a l'adreça que figurava com a remitent, l'oficina de la congressista demòcrata Debbie Wasserman Schultz a Florida, una dona que ha estat sovint l'objectiu de l'extrema dreta antisemita nord-americana. L'FBI va informar que tots els paquets sospitosos compartien aquest remitent.
-Maxine Waters: la veterana congressista californiana, a la qual el president i magnat republicà es va referir com a "boja" en alguns tuits, va rebre un dels paquets a l'oficina del Capitoli i un altre a Los Angeles.
-Robert de Niro: l'actor és un dels artistes que més han carregat contra Trump. De fet, va aprofitar la cerimònia dels Tony per proclamar: "Que et bombin, Trump."
-Joe Biden: el vicepresident amb Obama és vist com un possible candidat demòcrata a les presidencials del 2020. Trump ha dit d'ell que és "feble, mentalment i físicament". Biden va lamentar haver dit que li clavaria una pallissa si fossin a l'institut.

L'onada de paquets sospitosos arriba a pocs dies de les eleccions legislatives, les anomenades de mig mandat, que seran el 6 de novembre i que estan molt polaritzades. Aquest dijous, el president nord-americà ha fet responsables els mitjans de comunicació que, segons ell, difonen "fake news" de "l'ira" que es viu al país:

 

ARXIVAT A:
Estats Units
Anar al contingut