Madrid

Reunió entre sindicats, patronals i Indústria per desbloquejar la negociació i desconvocar la vaga de les gasolineres

Els sindicats i les patronals del sector de les estacions de servei es reuniran avui al Ministeri d'Indústria per tractar de desbloquejar la negociació i intentar que es desconvoqui la vaga prevista pels dies 7 i 8 de novembre. En cas que la reunió acabi sense acord, el ministeri haurà de determinar els serveis mínims que hauran de complir les gasolineres durant les mobilitzacions. El motiu de la convocatòria de vaga és la discrepància entre els sindicats i les patronals per les condicions laborals i els increments salarials. La UGT i CCOO reclamen un conveni amb tres anys de vigència, augments de sou de l'IPC real més 0,75 punts i una reducció de vuit hores en la jornada laboral.

Actualitzat

Sindicats, patronals i Indústria intentaran desbloquejar avui la negociació de les estacions de servei i desconvocar la jornada de vaga. Si no hi ha acord, però, el Ministeri haurà de determinar els serveis mínims que hauran de complir les gasolineres durant les mobilitzacions.

Els sindicats del sector de les gasolineres FIA-UGT i Fiteqa-CCOO van convocar la setmana passada dues jornades de vaga de les estacions de servei els propers 7 i 8 de novembre, després que fracassessin les negociacions amb les patronals.

Els responsables sindicals van denunciar les "pèssimes condicions laborals" dels treballadors de les gasolineres i van reclamar increments salarials més elevats, millors condicions de seguretat i una reducció de la jornada laboral.

Les estacions de servei de Guipúscoa i Biscaia ja van anunciar que no secundarien la vaga, ja que tenen firmats els seus propis convenis.

Anar al contingut