Barcelona

Retrospectiva de Lita Cabellut, una de les artistes més cotitzades del món

Criada a Catalunya i establerta a la Haia, la seva obra fa una relectura d'artistes com Goya, Velázquez o Rembrandt

Carolina RosichActualitzat

La dimensió dels seus quadres imposa. I en els retrats de Lita Cabellut, el visitant hi troba la força psicològica dels personatges de Velázquez, la delicadesa de Rembrandt i la contundència de les obres de Goya. Els grans mestres de la pintura són els fonaments de l'obra de Lita Cabellut. Una visita al Prado de nena va despertar la seva vocació. 

"Als 13 anys jo sabia que seria pintora. Va ser un desvetllament molt potent. Va ser entrar al Museu del Prado i dir: és això"

La seva biografia, dura i alhora apassionant, sempre han acompanyat la seva brillant trajectòria artística. Filla d'una família gitana, abandonada de petita, va malviure als carrers del Raval fins que uns pares adoptius li van donar l'impuls per fer el que sentia que havia de fer: pintar.
No és estrany, doncs, que molts dels seus retrats els protagonitzin dones, personalitats fortes i lluitadores com la de Frida Khalo

"És un exemple com a  dona que ens va ensenyar que, a pesar de ser una dona, podia trencar amb moltes tradicions, molts motlles"

 

I ella també ha trencat motllos. En un mercat de l'art que menysté els noms femenins, Lita Cabellut ha aconseguit escalar fins al capdamunt de la llista dels artistes més cotitzats del món. Tot i que a Catalunya, on va passar tota la seva infància, encara és poc coneguda. 

 

Ara, aquesta retrospectiva als nous Espais Volart de la Fundació Vila Casas, suposa el reconeixement definitiu de l'artista en el circuit català. 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut