Record emocionat a la xarxa dels familiars dels represaliats pel franquisme

Moltes persones han buscat els seus familiars a la llista, que es pot trobar a la web de l'Arxiu Nacional de Catalunya

RedaccióActualitzat

La publicació de la llista de judicis del franquisme anul·lats pel Parlament permet a tothom qui vulgui buscar els seus familiars. Hi ha més de 2.500 pàgines que contenen els més de 66.500 noms de persones represaliades pel fransquisme.

Moltes persones han buscat els seus familiars a la llista, que es pot trobar a la web de l'Arxiu Nacional de Catalunya, i ho han compartit per les xarxes socials. 

La majoria de missatges són molt emotius, amb un record per als familiars represaliats i que ara tenen una petita reparació històrica després de tants anys. També hi ha missatges d'agraïment al Parlament i de condemna al règim que va represaliar i fins i tot executar persones durant els gairebé 40 anys de dictadura.

En aquesta col·lecció recollim els missatges que s'han compartit a través de Twitter:

A la llista, les víctimes apareixen ordenades alfabèticament amb cognoms i nom de la persona represaliada, sexe, quin tipus de procediment se'ls va fer (consell de guerra o diligències prèvies), la pena imposada o si hi va haver commutació o quin indult es va demanar.

Entre altres, hi ha personatges tan significatius per a la història de Catalunya com el president de la Generalitat Lluís Companys, executat l'any 1940, o Salvador Puig Antich, l'any 1974. També hi consten les persones que van ser executades.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut