Madrid

Rajoy recomana a les dones "amb problemes" que truquin al 016

Aquest 2017 està sent el pitjor en deu anys pel que fa a violència masclista a Espanya

RedaccióActualitzat

L'inici d'aquest 2017 és el pitjor dels últims deu anys pel que fa a la violència masclista a Espanya: 15 dones han estat assassinades en aquests 53 dies per les parelles o exparelles. I els darrers casos -com el de Santa Perpètua de Mogoda, amb 3 denúncies prèvies i ordre d'allunyament, qüestionen la manera com es lluita contra aquesta xacra.

També Mariano Rajoy s'ha referit avui a la violència de gènere dient que les dones amb problemes truquin al 016:

" Hi ha un telèfon, el 016, absolutament anònim. Si algú trucà allà ningú sabrà que hi ha trucat, on cal plantejar quan algú, alguna dona té un problema ha d'explicar-lo perquè se la pot ajudar i es poden resoldre els seus problemes."

El president del govern ha reconegut que la violència masclista és una "assumpte veritablement dramàtic" i que preocupa al "conjunt dels espanyols i no només a les administracions". Rajoy ha fet aquestes declaracions a la roda de premsa que ha ofert conjuntament amb el president argentí, Mauricio Macri qui ha afegit que aquest tema també està "al centre de la seva agenda i la seva societat". 

Aquest dimecres, la fiscal de sala delegada per a la violència sobre la dona, Pilar Martín Nájera, va reconèixer que va haver-hi "una actuació i resposta judicial deficient" a la dona assassinada pel seu home aquest dimarts a la nit a Santa Perpètua de Mogoda. la fiscal va dir que "la segona vegada s'hauria d'haver reforçat la protecció d'aquesta dona bé amb la presó, perquè era una persona que ja tenia diverses denúncies per amenaces, coaccions i maltractament, o establint els mecanismes que permeten detectar la presència de l'agressor abans que agredeixi la seva víctima".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut