Brussel·les

Rajoy rebutja de ple la reforma de la Constitució, que Rubalcaba proposa com a tercera via

El president del govern espanyol opina que tocar la Constitució per "anar cap a no se sap on no és el millor" i que cal defensar el principi de sobirania nacional d'Espanya, "la nació més vella d'Europa".

Victòria MiróActualitzat

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha rebutjat de ple la reforma de la Constitució que el líder de l'oposició, Alfredo Pérez Rubalcaba, juntament amb Navarro, ha presentat a Mas a Barcelona aquest divendres com a tercera via per solucionar la crisi de relacions entre Catalunya i Espanya.

Rajoy s'ha mostrat tan convençut com sempre de la seva posició i ha dit que les reformes constitucionals fins ara s'han abordat amb una idea clara del que calia fer i que, sense aquest consens, "anar cap a no se sap on no és el millor".

I argumentant el principi de sobirania nacional per negar-se novament a obrir la porta a una consulta sobre el futur de Catalunya, el president de l'executiu del PP ha apuntat que ha parlat amb Rubalcaba de Catalunya "en nombroses ocasions en els darrers temps", l'última vegada "en dates molt recents", i que "en els temes essencials estem d'acord, com és raonable".

Rajoy ha argumentat que ell pensa defensar la sobirania nacional perquè "és un principi bàsic" que és a la Constitució, perquè "Espanya és la nació més vella d'Europa" i perquè, recuperant el discurs sobre el que és modern avui en dia, el món va cap a la unió

El líder de l'exectiu popular encara ha donat un altre motiu per oposar-se a la reforma constitucional: la sortida de la crisi. Rajoy s'hi ha referit quan ha assenyalat que "el més important ara és mantenir l'estabilitat política. Sobretot ara que ja s'endevina que podem sortir de la crisi econòmica".

"Jo crec en l'existència de la nació espanyola, que és la més vella d'Europa i que a tots ens ha anat molt bé, i Catalunya n'és una part molt important", han estat les paraules de Rajoy a Brussel·les, on ha assistit a la cimera europea de caps d'estat i de govern de la UE.

Tot i la seva posició "de facto", i preguntat pels periodistes, Rajoy ha afirmat que "qualsevol canvi que es vulgui es pot fer, sens dubte, sempre que hi hagi un acord suficient".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut