Pontevedra

Rajoy emplaça el govern espanyol a aclarir si, com diu ETA, té algun compromís amb la banda

El paràgraf del comunicat d'ETA en què s'exigeix al govern que compleixi els seus compromisos ha encès els llums d'alarma al Partit Popular. Mariano Rajoy ha demanat a l'executiu que aclareixi si té cap acord amb els terroristes. El cap de l'oposició ha criticat el to de "xuleria de la banda" amb què es diu al govern, segons Rajoy, "que vol fer el que els doni la gana, i que la Constitució i l'ordre jurídic espanyol, els jutges, la policia, la Guàrdia Civil i l'administració penitenciària, el que han que fer és el que ells diguin".

Actualitzat

Rajoy ha demanat al govern que s'expressi "amb la major contundència i amb la major claredat", perquè l'organització terrorista "no es dugui a engany". Així ha instat el govern Zapatero a deixar clar que l'executiu no té "cap compromís" amb ETA. "ETA diu el que sempre ha dit, que vol fer el que li dóna la gana, i que la Constitució i l'ordre jurídic espanyol, els jutges, la policia, la Guàrdia Civil, i l'administració penitenciària, el que han de fer és el que diguin ells", ha apuntat Rajoy.

El cap de l'oposició ha dit que en conseqüència, "el missatge que cal transmetre" és que "no té altra alternativa que deixar de matar, i que l'Estat, la democràcia i la societat espanyola no li donaran res". Rajoy ha reiterat que no es pot negociar "políticament amb terroristes" perquè si no "el terrorisme és un instrument per fer política, i qualsevol ciutadà faria de l'incompliment de la llei un mitjà per aconseguir els seus objectius".

Per això, ha indicat que el PP donarà suport al govern per aconseguir la pau, però que si l'executiu "pretén negociar amb ETA o amb Batasuna, i amb això pagar un preu polític, a ell el tindrà en contra".

Per últim s'ha referit a l'entrevista que va mantenir el PNB amb Batasuna i ha tornat a qualificar-la de "profundament il·legal" ja que es tracta d'una organització terrorista. Rajoy ha insistit que no era ell qui ho deia, sinó que les Nacions Unides havien apuntat que Batasuna era una organització terrorista i que estava a la "llista europea".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut