Euskadi

Un nou comunicat d'ETA commina el govern a passar "de les paraules als fets"

ETA ha emès aquesta tarda un nou comunicat en què inclou exigències més dures al govern de José Luis Rodríguez Zapatero. En el comunicat, la banda terrorista diu textualment que "ETA emplaça el govern perquè passi de les paraules als fets, fent els passos necessaris per garantir que cap legislació, ordenament jurídic, ni constitució sigui un obstacle o límit en el desenvolupament de la decisió majoritària que adopti el poble basc". En el text, de tres folis d'extensió i datat el mes de juny, refermen la seva decisió d'alto el foc, però adverteixen que "les decisions i els passos d'ETA seran conseqüència de l'actitud que mantingui el govern".

Actualitzat

En el nou comunicat, ETA demana al govern que desactivi "totes les mesures repressives i d'excepció" que, segons ells, encara persisteixen i que són incompatibles amb el procés de pau.

"Per poder desenvolupar un procés de negociació -diu el comunicat-, les autoritats espanyoles han d'adoptar i complir els seus compromisos "d'alto el foc", garantint el cessament total de la repressió, els atacs contra el col·lectiu de presos polítics a través de pal·liar les lleis d'excepció i de pressió, xantatge i extorsió contra les activitats polítiques de l'esquerra independentista", en el que sembla una clara al·lusió a les detencions dels últims dies.

Text íntegre del comunicat d'ETA

ÀUDIOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut