Rajoy: "El 21D hi haurà unes eleccions amb urnes de debò, les he convocat jo"

Mariano Rajoy visita Catalunya per primera vegada des de l'aplicació de l'article 155

RedaccióActualitzat

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, visita Catalunya per primer cop des de l'aplicació de l'article 155. En un acte a Sants, Rajoy ha donat suport a la llista del PP, amb Xavier García Albiol, de cara a les eleccions del 21 de desembre. Diu que el 21D hi haurà "urnes de debò" en unes eleccions que, recorda, ha convocat ell.

"El 21 de desembre hi haurà eleccions. Les he convocat jo que sóc el president d'Espanya"

I diu que seran unes eleccions netes i amb garanties:

"Seran urnes per a unes eleccions netes i legals que restaurin la democràcia. Seran urnes plenament democràtiques, amb cens, amb garanties d'objectivitat i amb transparència en el seu desenvolupament, en el seu escrutini i en el seu control."

El president espanyol ha demanat un vot massiu a les eleccions del 21 de desembre perquè, segons diu, és urgent tornar la normalitat als ciutadans i ajudar a afavorir el creixement econòmic.

"La majoria silenciosa, o silenciada, ha sortit al carrer en les últimes setmanes i ha demostrar al món el seu afany de concòrdia i de cohesió. Una Catalunya que ara desperta i es mostra plural i diversa."

La capacitat destructiva i l'avís de l'Agència del Medicament

Rajoy diu que l'independentisme té una capacitat d'autodestrucció i de provocar la fugida d'empreses de Catalunya, que ha provocat una situació, diu, trista i d'angúnia entre els catalans. I avisa amb l'Agència Europea del Medicament. Diu que seguiran treballant perquè vingui a Catalunya, però que l'independentisme ha perjudicat les seves opcions:

"Des del punt de vista tècnic, Barcelona té la millor qualificació, però els paladins de la ruptura han mostrat al món la seva il·limitada capacitat de destrucció"

En un acte a l'Hotel Barceló Sants, Rajoy ha enviat un missatge a tots els espanyols: que comprin productes catalans.

"Demano a totes les empreses que han treballat o treballen a Catalunya, que no marxin. Totes engrandeixen la llista d'afectats per aquest despropòsit. Demano també a tots els espanyols que compren i consumeixen productes catalans, que no deixin de fer-ho mai"

El 155 com a última opció

El president espanyol ha defensat l'aplicació de l'article 155 per "restaurar la democràcia" a Catalunya. Diu que el va activar després d'"haver esgotat totes les vies" i perquè així ho hauria fet qualsevol altre país del nostre entorn que tingui "respecte de si mateix".

"Calia recuperar el respecte a la llibertat i la convivència i era urgent restituir l'autogovern i l'interès general"

Rajoy creu que calia el 155 per posar fi al "deliri" dels independentistes", però recorda que es va aplicar després d'esgotar-se "totes les invitacions i requeriments possibles" per frenar l'"escalada d'agressió a la convivència".

A més, defensa que la llei s'ha de complir:

"A Espanya es pot defensar qualsevol idea. Es pot ser, fins i tot, independentista. Però ells també estan sotmesos a la llei"

En aquest acte a Barcelona, Rajoy ha fet costat al cap de llista dels populars a Catalunya, Xavier García Albiol, i al PPC. Diu que han estat exemplars en els dies que s'han viscut a Catalunya

"Va ser exemplar la vostra actitud en les sessions antidemocràtiques dels dies 6 i 7 de setembre i el 27 d'octubre al Parlament"

 

Albiol, "president, president"

Abans del discurs de Rajoy, el líder del PPC, Xavier García Albiol, ha obert la trobada dels populars. Albiol ha agraït Rajoy que hagi aplicat el 155 i hagi destituït el govern de la Generalitat. La sala ha rebut aquest afirmació amb aplaudiments i crits de "president, president".

Albiol ha negat que a Espanya hi hagi presos polítics:

"Els dic a Tardà i Rufián, que ells també defensen les mateixes idees i ningú els ha ficat a presó. En aquest país no es persegueix ningú per les seves idees si no que es persegueix a aquells que cometen delicte i actuen al marge de la legalitat. Aquest país és tan generós que permet que aquelles persones que discrepen de les decisions del govern puguin sortir al carrer a manifestar-se en contra"

El líder del PP ha demanat que tothom vagi a votar per "restaurar la normalitat":

"Haurem d'elegir entre que torni Puigdemont i Junqueras o que torni el grup Planeta. Haurem d'elegir entre que continuï manant la CUP o que torni l'empresa Bimbo. Haurem d'elegir entre que torni Carme Forcadell i la gala dels Premis Onda"

ARXIVAT A:
Procés catalàArticle 155Eleccions 21D
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut