Mariano Rajoy durant l'entrevista a Tele 5
Mariano Rajoy durant l'entrevista a Tele 5
Madrid

Rajoy avisa que només va prometre a Sánchez "parlar" de la reforma la Constitució

El president espanyol afirma, en una entrevista a Tele 5, que "un bon governant no es pot espantar perquè 2.000, 3.000 o 5.000 persones l'acusin de traïdor"

RedaccióActualitzat

Mariano Rajoy es desdiu del compromís adoptat amb el líder del PSOE, Pedro Sánchez, de reformar la Constitució a canvi del seu suport al 155. Si fa uns dies, en l'inici de la comissió que ho ha d'estudiar, el PP ja va deixar clar que no volia cap estat federal, ara ha estat el president del govern espanyol qui no s'ha mostrat gens propici a moure fitxa.

En una entrevista a Tele 5, Rajoy no tanca cap porta però tampoc demostra entusiasme sobre una reforma de la Carta Magna. Dubta fins i tot de declaracions que va fer sobre la possibilitat d'adoptar reformes constitucionals. I quan li pregunten sobre el compromís amb el líder del PSOE per fer aquestes reformes, Rajoy ho puntualitza:

 

"No. Per parlar. Ara bé, la reforma de la Constitució en cap cas pot ser un premi per aquells que han pretès liquidar la Constitució. Això seria un disbarat i un mal missatge per a tothom."

 

Pel que fa a la decisió de Puigdemont de no convocar eleccions, el president espanyol diu que li va faltar valentia i que "un bon governant ha de tenir personalitat i no espantar-se perquè 2.000, 3.000 o 5.000 persones l'acusin de traïdor".

Rajoy és molt crític amb la secretària general d'ERC, Marta Rovira, per haver dit que l'executiu del PP amenaçava amb morts al carrer si es continuava amb el full de ruta independentista: "És una mentida, una calúmnia i una vergonya que es pugui arribar a aquests nivells." Ha desafiat la número dos d'Esquerra que reveli el nom de la persona que va amenaçar amb morts a Catalunya. "Si s'ha atrevit a dir una mentida d'aquestes característiques, per què no s'hauria d'atrevir a dir d'on treu aquesta informació". I ha subratllat: "El meu govern no ha amenaçat ningú."

 

Notícia relacionada: Prohibeixen a TV3 i Catalunya Ràdio dir "consellers empresonats" o "president Puigdemont"

 

ARXIVAT A:
Procés catalàEleccions 21DGovern empresonatArticle 155
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut