Madrid

Rajoy diu que el PP prendrà "decisions oportunes" "a poc a poc" després del 24-M però manté les seves polítiques

El president espanyol diu que els canvis s'anuncien "una vegada s'han produït"

RedaccióActualitzat

El president espanyol, Mariano Rajoy, ha manifestat que el PP anirà "a poc a poc prenent les decisions" que consideri "oportunes i convenients" després dels resultats del 24 de maig per concórrer a les eleccions generals "de la millor forma possible". En declaracions als passadissos del Congrés, Rajoy, que l'endemà de les eleccions va dir que no pensava fer canvis, ara no descarta que n'hi podria haver. Això sí, ha anunciat que els canvis s'anuncien "una vegada s'han produït".

Dins l'hemicicle, Rajoy ha afirmat que el seu executiu continua sent "legítim i democràtic", tot i el daltabaix del PP en les eleccions municipals i autonòmiques, i ha garantit que continuarà portant a terme el programa de reformes marcat al principi de la legislatura. Així ha respost durant la sessió de control al diputat Amaiur Sabino Cuadra, que ha assegurat que el govern del PP és "il·legítim" perquè no té el suport de la majoria social i estan fent "una tupinada".

"Aquest és un govern legítim i democràtic i sembla mentida que l'any 2015 encara es puguin sentir en aquesta cambra intervencions tan matusseres, antidemocràtiques i il·legítimes", ha etzibat el diputat de l'esquerra abertzale.

Primer cara a cara amb Sánchez

Per la seva banda, el líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha proposat que retiri la reforma de l'administració local després de les eleccions municipals i el cap de l'executiu espanyol ho ha rebutjat.

En el seu primer cara a cara després del 24-M, Rajoy i Sánchez han mantingut les seves discrepàncies respecte als serveis socials que presten els ajuntaments. Si el líder del PSOE ha lamentat la reducció dels serveis i ha advertit que si no retiren la reforma local ho faran ells quan arribin a l'executiu, Rajoy ha defensat totes les iniciatives que han posat en marxa els darrers anys en l'àmbit municipal, unes mesures que considera que han garantit la viabilitat dels serveis socials.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut