Madrid

Rajoy adverteix que mantindrà el 155 si Puigdemont pren possessió des de Brussel·les

El president espanyol ha subratllat que Puigdemont no podria assumir el càrrec sense tornar a Espanya i, en conseqüència, no hi hauria nou govern

RedaccióActualitzat

Mariano Rajoy ha advertit aquest dilluns que mantindrà l'aplicació de l'article 155 de la Constitució si Carles Puigdemont vol ser investit des de Brussel·les. Ha dit que Puigdemont no podria assumir el càrrec sense tornar a Espanya i, en conseqüència, no hi hauria nou govern.

"L'article 155 seguirà en vigor fins que prengui possessió un nou president (···) És impossible que algú pugui ser escollit president estant fugit (···) Ha de prendre possessió i ha de ser físicament perquè no es pot prendre possessió des de Brussel·les. I si ho fa, el 155 continuarà en vigor"

El president espanyol ha assegurat que, si Puigdemont aconsegueix el seu propòsit, la investidura seria recorreguda de manera immediata per l'executiu de l'Estat davant el Tribunal Constitucional.

Rajoy ha fet aquesta advertència en la seva intervenció a la reunió de la Junta Directiva Estatal del PP, en la qual ha fet una crida al "realisme i al sentit comú" davant la intenció del president de la Generalitat cessat de ser investit fora d'Espanya.

 

Sáenz de Santamaría: "Una investidura telemàtica és impossible i inassumible"

Abans de Rajoy, la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, també ha dit que la investidura telemàtica que vol fer Puigdemont és "impossible" i "inassumible".

"Puigdemont ha d'assumir que ha arribat al final del seu trajecte (···) Pretendre investidures telemàtiques és pretendre el que és impossible i, a més de ser impossible, és absolutament perjudicial per als interessos de tothom. És inassumible. Crec que Puigdemont ha de saber, i ja ho ha experimentat, el que és l'incompliment de la il·legalitat, i el que pretén fer continua sent tan il·legal com el que ha fet amb anterioritat."

 

 

La vicepresidenta espanyola ha explicat que "Catalunya necessita un govern seriós i no pot estar supeditat als interessos personals del senyor Puigdemont". Divendres, el portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, ja va dir que recorrerien al TC qualsevol moviment per investir Carles Puigdemont des de Brussel·les.

Des de Junts per Catalunya, els consellers destituïts Jordi Turull i Josep Rull asseguren que Puigdemont es podria investir d'acord amb les normes del Parlament.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut