Barcelona

La Generalitat presenta una proposta per intentar resoldre el conflicte del Prat

Mentrestant, el Ministeri de Foment, en un comunicat, ha demanat a les parts que facin un sobreesforç.

RedaccióActualitzat

La Generalitat ha presentat una proposta d'acord entre empresa i treballadors que podria desencallar el conflicte de l'aeroport.

Durant el matí s'han fet reunions bilaterals i, d'acord amb les propostes que han sorgit en aquestes trobades, la Generalitat ha elaborat un document que, entre altres mesures, preveu un complement salarial de 200 euros, per sobre dels 150 que proposava l'empresa, però per menys dels 350 que demanen els treballadors.

La Generalitat també proposa, per millorar les condicions de treball, la presència d'un cinquè vigilant per filtre de seguretat a l'aeroport.

Ara, les parts estudien aquesta proposta.

Foment demana a les parts que facin el possible per arribar a un acord.

Mentrestant, el Ministeri de Foment, en un comunicat, ha demanat a les parts que facin un sobreesforç per arribar a un acord i acabar amb les cues. Aquesta matinada, n'hi ha hagut, però només entre les cinc i les sis, per l'antelació amb què arriben els viatgers. Després ja ha millorat la situació.

Quarta reunió i sense acord.

La reunió d'aquest dilluns va acabar sense acord en un dels punts del conflicte: els treballadors dels controls de seguretat de l'aeroport del Prat exigeixen un complement salarial de 350 euros al mes, mentre que l'empresa n'ofereix 155.

Segons Juan Carlos Jiménez, assessor del comitè de vaga, tampoc hi ha acord sobre l'augment de la plantilla que exigeixen i sobre aspectes organitzatius:

"Estem a mig camí, perquè estem parlant, però encara hi ha diferències. El tema salarial no s'ha mogut, perquè tampoc s'ha tractat, estem amb altres temes: de personal, d'organització i d'altres coses que hi ha pel mig."

La d'aquest dimarts és la quarta reunió entre treballadors i direcció, amb la mediació d'Aena i del Departament de Treball. Les versions sobre com estan anant les negociacions encara són oposades: a diferència de la versió dels treballadors, des de la Generalitat diuen que s'han fet avenços significatius. També, la directora de zona d'Eulen, Lorena Ibáñez, és força optimista:

"Estem en postures cada vegada més properes; de la part econòmica, encara no, però confio que puguem arribar a un acord."

Ibáñez confia poder aconseguir un acord que permeti evitar la vaga prevista per divendres. S'hauria de desconvocar en una assemblea que tenen previst fer els treballadors, però el comitè de vaga no creu que hi pugui presentar cap proposta a votació.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut